„Femeia pe valuri” de la Romarta -Galați
Ascultând şi privind apa din arteziană, admirând sculptura, trecătorul trebuie să ştie că avem bafta unei lucrări a unui sculptor mare, Constantin Baraschi, instalată aici în 1966, chiar anul morţii sale.
Academician, elev al marelui sculptor Paciurea – „Rodin-ul sculpturii româneşti” (la rândul său, elevul lui Rodin!), dar şi al celebrului Bourdelle şi al altor artişti francezi, autor al unor altoreliefuri de pe Arcul de Triumf bucureştean şi al multor sculpturi de referinţă, de la statuia lui Carol I ,la cea a… soldatului sovietic.
Rector la Belle Arte, Baraschi a realizat şi o pereche a sculpturii noastre, aflată în Colecţia Höhn, la Genova, a noastră fiind mai fin modelată, ne informează Corneliu Stoica în cartea sa „Monumente de artă plastică din judeţul Galaţi”.
Rubrica preluata la recomandarea lui Sorin
orice fantana arteziana este o bucurie pentru oras si pentru trecatori.
RăspundețiȘtergereFrumoase refelxii, surprinse la diferitele ore din zi si noapte.
O zi minunata sa ai, Iulisa draga!
Interesanta lucrare. :)
RăspundețiȘtergereJocul luminii in foto doi imi poarta gandul la canicula si la racoarea din zona fantanilor arteziene.
Sa ai un weekend minunat!
Faină fântâna cu apa aceaa ...albastră! :)
RăspundețiȘtergereare ceva alunecator si catifelat in ea aceasa sculptura iar reflexiile surprinse de tine o fac totusi pe ea sa fie in prim plan...minunat albastrul din prima fota :)
RăspundețiȘtergereDar e chiar neasteptat de inspirat acest ansamblu, ma mir ca in 1966 s-a putut realiza asa ceva in sensul ca erau sculpturi cu alt subiect decat cele acceptate la vremea aceea.
RăspundețiȘtergere