"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

24 apr. 2015

Reflexii în Oglinda

„Femeia pe valuri” de la Romarta -Galați

 




 Ascultând şi privind apa din arteziană, admirând sculptura, trecătorul trebuie să ştie că avem bafta unei lucrări a unui sculptor mare, Constantin Baraschi, instalată aici în 1966, chiar anul morţii sale.
    Academician, elev al marelui sculptor Paciurea – „Rodin-ul sculpturii româneşti” (la rândul său, elevul lui Rodin!), dar şi al celebrului Bourdelle şi al altor artişti francezi, autor al unor altoreliefuri de pe Arcul de Triumf  bucureştean şi al multor sculpturi de referinţă, de la statuia lui Carol I ,la cea a… soldatului sovietic.
   Rector la Belle Arte, Baraschi a realizat şi o pereche a sculpturii noastre, aflată în Colecţia Höhn, la Genova, a noastră fiind mai fin modelată, ne informează Corneliu Stoica în cartea sa „Monumente de artă plastică din judeţul Galaţi”.



Recomandare
Dacă doresti să participi ,publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip ,pe care tocmai le-ai "vazut in oglinda ta ",(poate fi si cea retrovizoare) si inscrie articolul la"Reflexii in Oglinda"
Rubrica preluata la recomandarea lui Sorin


5 comentarii:

  1. orice fantana arteziana este o bucurie pentru oras si pentru trecatori.
    Frumoase refelxii, surprinse la diferitele ore din zi si noapte.
    O zi minunata sa ai, Iulisa draga!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta lucrare. :)
    Jocul luminii in foto doi imi poarta gandul la canicula si la racoarea din zona fantanilor arteziene.
    Sa ai un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Faină fântâna cu apa aceaa ...albastră! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. are ceva alunecator si catifelat in ea aceasa sculptura iar reflexiile surprinse de tine o fac totusi pe ea sa fie in prim plan...minunat albastrul din prima fota :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar e chiar neasteptat de inspirat acest ansamblu, ma mir ca in 1966 s-a putut realiza asa ceva in sensul ca erau sculpturi cu alt subiect decat cele acceptate la vremea aceea.

    RăspundețiȘtergere