"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

7 sept. 2014

Buna dimineata soare

   Legenda lavandei

    Se povesteşte că Lavandula care era o zanã foarte frumoasă blondã şi cu ochii albaştri, se nãscuse între lavandele sălbatice de munte din Lure, în Alpii francezi de Sud.
    Anii au trecut şi ea a decis să aleagă un loc unde să locuiască.
    Într-o zi, neştiind unde să se stabilească, a început să caute prin caietul ei plin de peisaje în scopul de a lua o decizie în acest sens.  Răsfoindu-l, zână se opri brusc în faţă paginii cu Provence şi începu să plângã vãzând aceste terenuri sãrace necultivate.


    Lacrimi fierbinţi de culoarea lavandei au pãtat în albastru pagină deschisã. Dorind sã ascundã această micã drama, Lavandula a încercat să-şi şteargă ochii şi lacrimile de pe pagină, dar în zadar,    lacrimile ei s-au răspândit peste toate peisajele din Provance.
    Într-un act de disperare, în încercarea de a masca greşeală, zână a desenat un cer albastru pentru a acoperi acele pete.
    Din acea zi, lavandă creşte în Provence şi fetele tinere blonde din regiune au în ochii lor o sclipire albastru levănţică, mai ales când, la sfârşit de amiazã, în zilelor de varã, ele privesc cerul metalic care cade peste câmpurile cu lavandă în floare.



Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impartasesti cu noi, inscrie articolul aici!




5 comentarii:

  1. O legenda la fel de frumoasa ca floarea de lavanda.O saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa legenda dar cat de frumos trebuie sa fie in zona! Cat de parfumat e aerul! :)
    Saptamana minunata sa iti fie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lavanda este paradisul bondarilor, la mine in gradina :-)
    Minunata legenda, ma bucur ca am aflat-o, multumesc.
    Un start bun in noua saptamana!

    RăspundețiȘtergere
  4. ce minunata legenda ne-ai spus Iulisa, ce mult mi-a placut! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. O poveste frumoasa, si eu sunt blonda cu ochi albastrii, frumos mod de a visa..Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere