"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

8 aug. 2011

Tu cum ai vorbi cu tristetea ta?



Tristeţea se indreaptă spre tine intinde mâinile si vrea să te ia de mănă, dar tu iţi retragi mâna. Nu doreşti să o atingi. Te temi fizic de ea. Parcă tot ai mai vrea să rezişti cu curaj la loviturile sortii si nu doreşti să raspunzi la plânsul tristeţii.

“Iarta-ă, tristeţe dragă, că mă tem atât de mult de tine incât nu pot sta in apropierea ta. Iarta-mă că nu am incredere in tine ca invăţător şi că vreau să fac totul prin propriile mele forţe. Deocamdată. Iarta-mi, cutezanţa mea absurdă, tu nu eşti altceva decât strâns din dinţi pentru a nu scânci ca un copil. Iartă-mă, eu am crezut că este indrăzaneală frica mea că nu voi mai fi iubită dacă voi deveni plângăreaţă. Iţi redau libertatea.”

Tu cum ai vorbi cu tristeţea ta? Incearcă astăzi să-i scrii  o scrisoare si să-i spui ce simţi. Si dacă crezi că eşti un om vesel mereu si te mândresti cu asta, adu-ti aminte că nu există veselie fără tristeţe.

sursa.Dă mai departe.

5 comentarii:

  1. Hmmm, niciodata nu m-am gandit asa la tristete, eu nu stiu cum as vorbi cu aceasta tristete pentru ca nu imi place mai deloc, incerc sa o evit pe cat posibil.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Tristete",e cuvantul care trebuie alungat cu un alt cuvant"Zambet".
    Nu voi sta prea mult de vorba cu Doamna T,chiar daca unele situatii mi-au impus discutii.Nu zabovesc prea mult,ma intorc sa vad frumusetea vietii de langa mine...
    Cand sunt trista plang destul de repede,asa incerc sa eliberez tristetea din mine.Tot asa imi inchipui ca reusesc sa-mi mai curat si ochii.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu cred ca as vrea sa stau de vorba cu ea, ci as fugi cat as putea de repede

    RăspundețiȘtergere
  4. Categoric exista si tristete. Eu incerc s-o alung de fiecare data cand isi face aparitia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Spunea Solomon marele intelept ca:"mai bine sa te duci intr-o casa de jale decat sa te duci intr-o casa de petrecere"Si explica si de ce."...caci acolo(in casa de jale) iti aduci aminte de sfársitul oricarui om".
    Adauga"Mai buna este intristarea decat rásul,caci prin intristarea fetei,inima se face mai buna".Eclesiastul cap.7,verile 2,3.Fiinta noastra depinde de starile de bine,de echilibru,de stabilitate,de bucurie,dar avem si nevoie de momente in care sa ne gandim ca suntem trecatori,pe acest pãmánt.Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere