"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

31 mai 2011

GÂNDURI DE 1 IUNIE - Manifest către părinți: 1 Iunie este ziua copiilor!

Ziua de 1 iunie adica ziua internationala a copilului este un eveniment care se sarbatoreste peste tot in lume dar in zile diferite. 1 Iunie este recunoscuta ca ziua internationala a copilului in Romania dar in alte tari ziua internationala a copilului difera de la tara la tara. Ziua internationala a copilului a fost sarbatorita pentru prima oara in lume in Octombrie 1953 si a fost sponsorizata de catre Uniunea Internationala pentru Bunastarea Copilului din Geneva. Ideea de a avea o zi internationala ia venit lui Rubab Mansoor elev in clasa a 8-a si a fost acceptata si adoptata de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite in anl 1954.

                                                                                                    



















Manifest către părinți: 1 Iunie este ziua copiilor!

Pe 1 Iunie NU aveți voie să faceți nimic altceva decât să stați și să vă jucați cu cei mici


Aș fi vrut să pot spune că manifestul pe care l-am descoperit pe blogul lui Titus nu-și are rostul, să pot scrie aici că părinții își petrec zilnic mult timp cu cei mici și că de 1 Iunie nici nu se pune problema să nu le fie aproape, să nu se joace cu ei, să nu iasă în parc sau să nu le cumpere înghețata aia mare de la nenea din colțul blocului pe care o tot cer de zile bune și primesc mereu același răspuns de la mami/tati: “Nu e sănătoasă, lasă că ai acasă iaurțel!”. Aș fi vrut să nu vă spun (pentru cei care nu știu deja) că 1 Iunie este zi lucrătoare, ci să vă anunț că autoritățile au decis să fie declarată zi liberă pentru toți românii.
Din fericire însă, părinții prieteni cu UrbanKid.ro știu că există zile de concediu de odihnă sau zile în care pur și simplu nu doresc nimic altceva decât să se uite la copilul său cum se joacă în nisip
sună și spun cu o voce falsă că sunt tare bolnavi
și trebuie să stea în pat.
Manifestul de care vă spuneam mai sus spune așa: renunțați la telefon, la internet, la laptop, la mail, la televizor, radio, reviste, ziare, agenda de lucru și la șeful nervos și petrecți o zi întreagă doar cu ăla micu’.
Luați-i înghețata cea mai mare pe care o puteți găsi, dați o fugă prin parc
sau pe la iarbă verde în afara Bucureștiului și dacă nu vrea să poarte haina cea nouă sau căciulița verde, lăsați-l așa! Are el un motiv serios și, credeți-mă, acel motiv este mai important decât orice proiect legat de job la care v-ați putea gândi vreodată. :)
Dacă aveți site/blog/cont de Facebook sau de Twitter ne ajutați să ajungă manifestul la cât mai mulți prieteni părinți? :)
 decvat copiilor de varsta:
                  
                                               

9 comentarii:

  1. La Multi Ani tuturor copiilor deci! Si Andreei mele (cum sa ma joc eu cu ea mâine? Suntem la serviciu amândoi!) si tie si lor si, de ce nu, chiar si mie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristi;Si eu am zis la fel.o vară frumoasă si plină de veselie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dan;La multi ani copilului din tine, acela care ori se joacă in voie, ori plânge intr-un colţ pentru că ai uitat de el…
    LA MULTI ANI !ANDREEI TALE SI CHIAR SI ANDREEI MELE.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc, poate le lasam sa se joace una cu alta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoase ganduri ! dar daca eu petrec timp mult cu copiii si alte dati , maine am voie macar sa postez Miercurea fara Cuvinte ? :D :P
    Le-am cumparat un joc pentru aer liber iar la noi ploua intruna asa ca ..... :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Alm;Sunt sigură că este voie.O seară frumoasă

    RăspundețiȘtergere
  7. IULISA am inteles eu bine ca ai si tu o Andreea ? :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Alm; da,ai inteles foarte bine si eu am o Andreea.

    RăspundețiȘtergere