"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

7 apr. 2011

SANATATE LA HALBA


Ne-am obisnuit sa asociem o burta impunatoare cu bautorii de bere? Ei bine, este complet gresit. Tinand cont de faptul ca orice este in exces dauneaza, ne putem uita obiectiv la nenumaratele beneficii ale licorii amarui bauta cu moderatie.


Studiile au relevat faptul ca berea ii aduce bautorului o protectie sporita impotriva infarctului miocardic, atacului cerebral hipertensiunii, diabetului de tip 2 si dementei, relateaza CBS News. Consumul a doua beri pe zi* pentru barbati si una in cazul femeilor aduce mult mai multe beneficii decat lipsa completa a berii din meniu sau depasirea acestor cantitati.
Ingredientele din care este fabricata berea aduc organismului un aport in plus de vitamina B si acid folic. Nu in ultimul rand, aceasta bautura stimuleaza cresterea colesterolului bun din sange (HDL) cu 10 pana la 20%, scade incidenta aparitiei pietrelor la rinichi si actioneaza asupra coagularii sangelui intr-un mod similar cu aspirina, scazand riscul de aparitie a chiagurilor. Un alt studiu publicat in 2010 a demonstrat un efect benefic al consumului de bere asupra oaselor, relateaza e! Science News.
Faptul ca ingrasa este un mit, berea avand mai putine calorii decat aceeasi cantitate de suc sau de lapte nedegresat. Adevarul este ca obiceiurile precum lipsa de miscare si mancarea fast-food ori snaks-urile asociate de multe ori sunt cele care ajuta la cresterea greutatii. Desigur, ca orice bautura alcoolica, efectele asupra copiilor si a adolescentilor nu sunt deloc benefice dezvoltarii. Acelasi lucru este valabil pentru bebelusii aflati inca in pantecul mamei iar faptul ca berea ar ajuta lactatia tinerelor mame este doar un mit daunator.
* Prin “o bere” cercetatorii inteleg echivalentul unei sticle de 330 ml.

sursa MEDLIVE

7 comentarii:

  1. Interesant articolul tău scumpo!
    Să ai o seară plăcută!
    Te ăup și îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. IULISA suțin cu mare însuflețire această dezvăluire științifică!
    Până acum vreo 5 ani eram atât de bine apărat de toate relele pe care le-ai înșirat în postarea ta.Atunci s-a întâmplat ceva și m-am delăsat.Nu mă mai îngrijesc cu aceasi seriozitate :).

    RăspundețiȘtergere
  3. ELENA ;MULTUMESC PT VIZITA O SEARA FRUMOASA PT TINE

    RăspundețiȘtergere
  4. se-cret.buna seara ,ar fi cazul sa ai mai multa grija cu sanatatea ca asta nu poate fi cumparata.numai bine

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant ,nu stiam atatea despre bere.
    O seara frumoasa IULISA

    RăspundețiȘtergere
  6. antonio gabriel -italia-brescia8 aprilie 2011 la 23:09

    In ciuda reputatiei sale negative ce o face vinovata de aparitia burtii, aceasta bautura nu provoaca ingrasarea daca este consumata cu moderatie.

    RăspundețiȘtergere