"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

25 oct. 2015

Buna dimineata soare

   Un intelept se plimba prin piata impreuna ucenicii sai. Un barbat tragea o vaca de o franghie, iar inteleptul i-a spus omului “Asteapta!”
   Adresandu-se ucenicilor; “Inconjurati omul si vaca. O sa va invat ceva.”
Omul s-a oprit – Inteleptul si-a intrebat ucenicii “Cine este legat de celalalt? Este vaca legata de acest om sau este omul legat de vaca?”. “Desigur,” ucenicii au spus “vaca este legata de om. Omul este stapanul, el tine funia, vaca trebuie sa-l urmeze oriunde se duce.”

  Luand un cutit, a taiat sfoara si le-a spus “Ia vedeti acum!”. Vaca  luad-o la sanatoasa.

  Omul nostru a alergat dupa vaca.
  “Priviti ceea ce se intampla! Acum va puteti da seama cine este stapanul; vaca nu este interesata de acest om, de fapt ea incearca sa-si gaseasca libertatea.
    Acelasi lucru se intampla si cu mintea voastra. Toate prostiile pe care le pastrati in minte nu sunt interesate de voi. Voi sunteti interesate de ele. In momentul in care va pierdeti interesul si intelegeti inutilitatea acestora, vor fugi asa cum a incercat si vaca sa o faca.


 O povestire Sufi istorisita de Osho




Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impărtăsesti cu noi, inscrie articolul aici!

Un comentariu:

  1. Foarte sugestiva povestioara. Totusi sunt atat de multi oameni care nu inteleg inutilitatea multor ganduri, sau chiar efectul lor negativ.
    O saptamana frumoasa, Iulisa.

    RăspundețiȘtergere