"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

18 oct. 2015

Buna dimineata soare


 


     O sa incep cu o informatie pe care nu foarte multa lume o stie. Am avut curiozitatea sa citesc un curs al Facultatii de Horticultura si am aflat ca exista o legatura intre culoarea ochilor si culoarea florilor. Astfel, percepția culorilor poate fi diferita in funcție de culoarea ochilor: persoanele cu ochi caprui pot percepe foarte bine toate nuantele si culorile, persoanele cu ochi negri percep mai bine nuantele mai inchise, iar persoanele cu ochi albastri si verzi percep mai bine nuantele deschise ale culorilor.
 


  Pentru ca florile sa-si indeplineasca rolul de mesager al sentimentelor si simbol al frumosului este foarte important sa alegem culorile potrivite, tinand seama de semnificatia acestora si de regulile privitoare la asocierea și armonia culorilor.
   Astazi va voi spune cateva lucruri despre trandafirul alb si semnificatiile date acestuia de-a lungul timpului. 

 Trandafirii albi sunt simbolul suprem al puritatii si inocentei. Acestia aduc totdeauna sentimente calde, vibratii pozitive, pace si linsite. Exteriorul lor curat reflecta sensul frumusetii si demnitatii cu care vin. Fiind unul dintre cei mai populari trandafiri (pe langa regina trandafirilor – fermecatorul trandafir rosu), trandafirul alb, cu subestimata sa frumusete si modestie, a fost povestit deseori in mituri si legende. Iata cateva dintre acestea…



   Conform unei legende grecesti, trandafirii albi au fost creati de zeita Afrodita. Ei s-au nascut din spuma marii si au inconjurat-o pe zeita in timp ce se riidica din valuri. O veche legenda persana povesteste ca trandafirul rosu a fost atat de alb si stralucitor la inceput ca o privighetoare s-a indragostit de el. Din prea multa dragoste, privighetoarea l-a strans asa de tare la piaptul sau incat spinii i-au zgariat trupul. Sangele privighetorii ranite a transformat trandafirul alb intr-unul rosu. La celti, un arbust de trandafri alb, sadit pe mormantul celor dragi, simboliza pacea si fericirea in lumea de dincolo. O legenda greceasca spune ca trandafirul ar fi fost destinat sa fie, inca de la nastere, cea mai frumoasa floare. Zeita florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe moarte, foarte draga ei, si a vrut ca noua floare sa nu aiba pereche pe lume.

    O alta legenda ne spune ca in Gradina Raiului toti trandafirii erau de culoare alba – simbolul puritatii. Cand Adam si Eva au facut pacatul stramosesc si Dumnezeu i-a izgonit din Paradis, trandafirii de rusine s-au inrosit.

    In traditiile timpurii, trandafirii albi erau folositi ca un simbol de dragoste adevarata, o asociatie care a devenit mai tarziu semnul distinctiv al trandafirului rosu. De asemenea, cunoscut sub numele de mireasa, trandafirul alb a devenit floarea clasica de nunta. In acest sens, albul reprezinta unitatea, virtutea si puritatea.

    Trandafirii albi simbolizeaza adevarul, sinceritatea si puritatea. Ei mai pot transmite si mesaje precum “mi-e dor de tine” sau “esti minunata”. De asemenea, in unele culturi, albul simbolizeaza doliul, suferinta, fiind asociati cu onoare si respect, ceea ce ii face potriviti pentru funeralii.

    Indiferent din care cultura faci parte, indiferent de culoarea trandafirului, un lucru este unanim acceptat de toata lumea: trandafirul este cea mai frumoasa si mai incarcata de simboluri dintre flori.



Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impărtăsesti cu noi, inscrie articolul aici!

3 comentarii:

  1. tot trandafiri am pregatit si eu pentru "Buna dimineata" :))
    O saptamâna minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa povestea ta despre trandafirii albi.
    Atat de rar insa ii vad pe la florarie...
    O saptamana frumoasa si inmiresmata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiam numai legenda persana.
    Frumosi sunt trandafirii albi, dar cand trebuie sa aleg intotdeauna ii voi alege pe cei rosii. :)
    Sa ai o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere