"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

6 sept. 2015

Buna dimineata soare


 -Legendele crizantemei-

   



   Se spune , ca steaua care le-a aratat magilor unde s-a nascut Isus Hristos ,conducindu-i pina la intrarea in grajd s-a intruchipat intr-o crizantema aurie.
    Este foarte interesanta si legenda crestina despre o fetita, care avea mama foarte bolnava se ruga Maicii Domnului daruindu-i o floarea de crizantema.

   Intr-un vis aparut fetita visase , ca Maica Domnului i-a spus ca mama ei are atitea zile , cite petale are floarea, care vrea sa i-o daruiasca.
   Fetita trezindu-se s-a dus la floarea pe care o pregatise si a vazut ,ca are numai 5 petale , ce insemna ca mama ei avea sa traisca doar 5 zile.Atunci fetita a rupt fiecare petala in bucatele multe si foarte mici . Fecioara Maria a indeplinit dorinta fetitei astfel, ca mama ei a ramas sa traisca inca multi ani..
   Se spune , ca de atunci crizantemele au foarte multe petale de diferite marimi si forme, si de dorinta mare a fetitei si de bunatatea iubitoare a fecioarei Maria.
    Un călugăr buddhist a asemănat crizantema cu soarele. În fiecare dimineaţă se ruga la" floarea de aur". 

    Petalele ei sunt asemenea razelor soarelui când răsare, spunea el.     
   Într-o dimineaţă îngenunchind în faţa crizantemei a băut roua de pe petalele ei şi... a devenit nemuritor. 
   De atunci a considerat-o sfântă. 
   Aşezaţi crizantema la loc de cinste în casa voastră pentru a vă aduce noroc şi fericire,a spus el.






Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impărtăsesti cu noi, inscrie articolul aici!

Un comentariu:

  1. Crizantemele sunt printre florile mele preferate. Nu stiam insa ca au o legenda!
    O seara minunata si o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere