"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

20 iul. 2015

Buna dimineata soare

   Musonul in Tailanda dureaza din iulie pana in octombrie. In aceasta perioada, calugarii se opresc din a calatori, pun la o parte toate proiectele de lucru si se devoteaza studiului si meditatiei.      Aceasta perioada este denumita Vassa, Retreat-ul ploilor.
     In sudul Tailandei, cu cativa ani in urma, un faimos abate construia un nou hol pentru manastirea sa din padure. Cand Retreat-ul ploilor a venit s-a oprit din din lucru si a trimis constructorii acasa. Aceasta era perioada de liniste in manastirea sa.
  Dupa cateva zile un vizitator a venit, a vazut jumatate de hol construit si a intrebat pe abate cand va fi terminat holul.   
  Fara ezitare batranul calugar a spus:
- Holul este terminat.
- Ce vrei sa spui prin faptul ca holul este terminat? replica vizitatorul
  Retragandu-se putin pentru a avea o privire de ansamblu vizitatorul continua:
 -  Holul nu are acoperis,  nu sunt usi si nici ferestre.  Peste  tot sunt bucatele de lemne si saci de ciment.  Te gandesti sa lasi totul asa?  Esti nebun? Ce vrei sa spui prin faptul ca holul este terminat?”
   Batranul abate zambi si spuse cu blandete:
-Ce este deja facut este si terminat!  si apoi pleca sa mediteze.
   Acesta este modul in care poti avea o perioada de repaus sau o pauza. De altfel, munca noastra niciodata nu se termina.
autor: Ajahn Brahm

Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impărtăsesti cu noi, inscrie articolul aici!

Un comentariu:

  1. Multumesc mult, Iulisa pentru inscriere.
    Imi plac tare mult aceste povestioare cu miez, pe care le povestesti lunea!
    O zi minunata si o saptamana usoara!
    Cu drag:)

    RăspundețiȘtergere