"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

8 iul. 2014

Buna dimineata soare

Viaţa că un fluture albastru


  
   A fost odată un bărbat căruia i-a murit soţia, astfel încât el locuia împreună cu cele două fete ale sale, care erau din fire foarte curioase şi inteligente. Fetele îi puneau mereu multe întrebări… la unele ştia să le răspundă, la altele nu…
  Tatăl lor îşi dorea să le ofere cea mai bună educaţie, de aceea într-o zi şi-a trimis fetele să petreacă o perioada de timp în casă unui înţelept. Acesta ştia întotdeauna să le răspundă la intebarile pe care ele le puneau.
   La un moment dat una dintre ele a a adus un fluture albastru pe care plănuia să îl folosească pentru a înşela înţeleptul
  .-Ce vei face? o întreba sora ei.
  -O să ascund fluturele în mâinile mele şi o să întreb înţeleptul dacă e viu sau mort. Dacă va zice că e mort, îmi voi deschide mâinile şi îl voi lasă să zboare. Dacă va zice că e viu, îl voi strânge şi îl voi strivi. 
   Şi astfel orice răspuns va avea, se va înşela!Cele două fete au mers într-o clipă la înţelept şi l-au găsit meditând.
   -Am aici un fluture albastru. Spune-mi, înţeleptule, e viu sau mort?Foarte calm, înţeleptul surâse şi îi zise:
   -Depinde de ţine… fiindcă e în mâinile tale!

   Aşa este şi viaţă noastră, prezentul şi viitorul nostru. Nu trebuie să învinovăţim pe nimeni când ceva nu merge: noi suntem responsabili pentru ceea ce dobândim sau nu. Viaţă noastră e în mâinile noastre, că şi fluturele albastru. De noi depinde să alegem ce vom face cu ea.



Un inceput de saptamana cat mai placut va doresc!

Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impartasesti cu noi, inscrie articolul aici!

4 comentarii:

  1. raspunsul perfect la intrebarea fetei!
    Ai drepate si sunt intru totul de acord cu tine, cursul vietii depinde în cea mai mare masura de vointa fiecaruia. Sunt multi factori care concureaza însa fiecare este responsabil de felul în care isi petrece viata.
    O saptamana cat mai placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Nu depinde de noi sa ne facem destinul, dar depinde ceea ce facem cu ce ne da destinul"!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă întrebam ce putea să îi răspundă înțeleptul... Și își merită numele de înțelept! Dacă toți oamenii , sau măcar o parte, ar gând așa... Ar mai dispărea și din certuri...
    Pupici, IULISA!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de adevarat este, foarte intelept raspunsul acelui batran. Insa sunt si lucruri care nu depind de noi oricat am vrea.Seara buna!

    RăspundețiȘtergere