"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

23 mar. 2014

ღ Bună dimineata soare ღ


„Dă  şansa fiecarei zile să fie cea mai frumoasa din viaţa ta”
Mark Twain

Legenda lotusului
.

Pe malul imensului fluviu Amazon,într-un trib ,trăia o faţă de o frumuseţe nemaivăzută.
  Fata iubea acele locuri, care aveau frumuseţea lor, dar simţea în adâncul inimii că există lumi mult mai bune şi mai frumoase. Deseori se plimba noaptea şi privea cerul. Era uimită de strălucirea stelelor, iar în visele ei cele mai îndrăzneţe şi-ar fi dorit să fie una dintre ele.  
  Dar şi mai mult decât stelele o atrăgea frumuseţea şi lumina dumnezeiască a lunii. 
   Naia, căci acest nume îl avea frumoasă de pe malul Amazonului, se aşeza uneori pe trunchiul unui copac şi privea ore în şir minunile nopţii şi ale cerului. Gândul ei era să ajungă la stele.
  Înt-o zi se urcă în vârful celui mai înalt copac.Dar ajunsă sus, mare i-a fost dezamăgirea.
Stelele erau mult prea sus. Naia rămase mai mult timp în vârful copacului, privind depărtările.   În acel moment din spatele unui deal  apăru luna. Naia o privi fascinată. Aşa cum se vedea acum, părea că, dacă ai fi fost în vârful dealului, ai fi putut să o atingi cu mâna. O bucurie  o cuprinse pe faţă. 

A două zi pleca spre dealul ce se zarea în depărtare, fără să mai ţină seama nimic.  Încet, ajunse sus şi curând apăru şi luna, dar şi de această dată  era foarte departe. Naia aştepta până regina nopţii ajunse deasupra capului ei, dar parcă se ridicase şi mai sus. În sufletul copilei se strecura mai întâi o părere de rău, care încet-încet se transformă în deznădejde. Coborî colină cu ochii în lacrimi şi se intoase pe malul Amazonului. Pe apă se oglindea chipul lunii, parcă chemând-o la ea.Atunci, fără să stea pe gânduri, Naia se aruncă în apele adânci, cuprinzând luna cu braţele. Nimeni nu a mai văzut-o pe faţă de atunci.

Se spune că, luna, privind de sus, se tulbură de ceea ce a văzut şi pentru că nu avea puterea să o ia pe faţă la ea, o transformă într-o floare frumoasă, parfumată de lotus. Acum Naia putea să privească luna cât dorea, iar razele acesteia chiar o mângâiau uneori. Floarea este albă în noaptea în care înfloreşte iar în nopţile următoare se colorează în roz, bucurându-se parcă de frumuseţea şi parfumul primite în dar, precum şi de mângâierile delicate ale lunii.

 Dar se pot spune atatea despre lotus. Oamenii utilizeaza toate partile lotusului: radacini, fructe, seminte si frunze. Medicina traditionala chineza considera ca radacinile lotusului (care au un gust dulceag) ajuta la functionarea ficatului si se spune ca intaresc inima, splina si stomacul. Sucul extras din radacina lotusului opreste sangerarile interne; radacina gatita trateaza femeile de anemie si in acelasi timp creste energia.

De ce ar vrea cineva sa manance radacina de lotus? Pentru ca are un gust delicios! Odata ce ai gustat din radacina de lotus, gustul ei ramane cu tine pentru totdeauna. Cand planta este taiata in diagonala, feliile arata ca fulgi de zapada imensi. Radacina taiata sau rasa poate fi folosita la salate sau la gatit. Cand este taiata foarte fin, putem obtine o garnitura “ca de zapada”.








Un inceput de saptamană cât mai plăcut vă doresc!


Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Bună Dimineata Soare"!


7 comentarii:

  1. Buna dimineata! :)
    Multumesc pentru urare si pentru frumoasa legenda a unei plante minunate care, candva, a fost simbol al Egiptului. :)
    Saptamana minunat sa o petreci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună dimineaţa! :)
    Interesant reportaj!
    O săptămână minunată să ai! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună IULISA!
    Interesant articolul despre această floare minunată,mi-a plăcut și clipul!
    O săptămână cât mai frumoasă îți doresc draga mea!
    Pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. n-am mancat niciodata lotus, dar sper ca o sa am ocazia sa-l gust.
    o saptamana frumoasa si usoara!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place povestea ,suntem la acest capitol.Florile sunt o minunatie.Cred ca n-as manca nicodata o bucatica din aceasta planta indiferent de efect.Mi se pare o cruzime.Parere personala.

    RăspundețiȘtergere
  6. E seară, se cam vede luna, da'mi place salutul cu "Bună dimineața, soare!". :)

    RăspundețiȘtergere