"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

28 oct. 2013

ღ Buna dimineata soare ღ

Mă întreb ,cum ar fi viaţă noastră fără culori ?
   Într-un fel sau altul ele ne însoţesc pretutindeni şi percepem  nu numai cu creierul ci şi cu inima, acestea  capacitatea  ne transmite anumite stări sufleteşti, reflectând  personalitatea fiecăruia dintre noi.  folosim culorile şi ne exprimăm prin intermediul acestora.Sigur, fiecare dintre noi are un spectru personal al culorilor preferate şi al culorilor nesuferite.


ALBASTRU



Albastru este una dintre culorile preferate de mulţi, pentru că este o constanţa în viaţă noastră – este culoarea cerului şi a marii. Albastru simbolizează încredere, dependenţă şi angajament.
Albastru este o culoare odihnitoare ce ajută organismul să se relaxeze, deşi nu toate nuanţele de albastru au acest efect. Nuanţele de albastru electric şi albastru aprins sunt culori care exprimă exaltarea. Anumite tonuri sau folosirea excesivă de albastru pot lasă impresia de răceală şi nepăsare.
Atunci când citesc un text albastru oamenii reuşesc să reţină mai multe informaţii.

Şi indigo – o nuanţă de albastru profund, simbolizează înţelepciune, măiestrie şi împlinire spirituală. În timp ce albastru este culoarea comunicării cu ceilalţi, indigo-ul amplifică introspecţia.
Albastru nu are conotaţii diferite pe genuri – este o culoare la fel de apreciată şi de femei dar şi de bărbaţi.

În cultură chineză, culorile corespund celor cinci elemente primare, de ghidare, şi celor patru anotimpuri. Albastru este asociat cu lemn, est şi primăvară.
    Albastru, albastru-verde şi verde sunt culori sacre în Iran, unde simbolizează paradisul.
    În India, zeul Krishna apare este întruchipat în diverse picturi că având pielea alastra.
    În Statele Unite, cutiile poştale sunt de obicei albastre.
    În Mexic, albastru este culoarea de doliu.
    În cultură aztecă, albastru simboliza sacrificiul.
    În Grecia, culoarea albastră este folosită pentru a îndepărta spiritele rele. cei care cred în această superstiţie poartă adesea un colier sau o brăţară albastră pentru protecţie.


 
 



De când mă ştiu îmi place albastru,în albastrul marii îmi găsesc liniştea şi puterea infinită şi mă simt excelent.
Albastrul pt mine e simbolul profunzimii spirituale.







 



Când spun albastru ,mă gândesc la înaltul cerului sau la adâncul albastru al ochilor iubitului al ochilor copilor mei si la linistea noptii albastre.







Pe tine ce culoare te reprezinta?




Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini) cu aceasta tema si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Buna Dimineata Soare"!

.

5 comentarii:

  1. ღ Buna dimineata soare ღ
    Culoarea mea preferata e verdele!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie imi plac culorile "calde" nu ma pot oprii la una singura si dein cele "reci" am preferate dar doar cateva!
    Sa-ti fie saptamana minunata! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca am doar o culoare preferata! imi plac toate! culori sa fie! zambesc instantaneu! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Culoarea care ma reprezinta e verdele dar...imi place si albastru deoarece am 5 perechi de ochi albastri pe care ii iubesc in egala masura . :)
    O saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mie imi place albastrul, e una din culorile mele preferate care ma prinde foarte bine, fiind blonda cu ochi albastrii, deci suntem in asentiment!

    RăspundețiȘtergere