"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

14 oct. 2013

ღ Buna dimineata soare ღ




Fiecare rasarit de soare sa va aduca o dorinta, iar fiecare apus sa v-o împlineasca !


Mă întreb ,cum ar fi viaţă noastră fără culori ?
   Într-un fel sau altul ele ne însoţesc pretutindeni şi percepem  nu numai cu creierul ci şi cu inima, acestea  capacitatea  ne transmite anumite stări sufleteşti, reflectând  personalitatea fiecăruia dintre noi.  folosim culorile şi ne exprimăm prin intermediul acestora.Sigur, fiecare dintre noi are un spectru personal al culorilor preferate şi al culorilor nesuferite.
Galbenul este culoarea soarelui, a luminii şi a optimismului, înviorează, activează şi eliberează temerile.
   Dar este o culoare cu sensuri diverse şi adesea contradictorii Acesta este adesea asociat cu căldură şi fericire,. Dar în limba engleză," galben ", poate fi folosit că argou pentru laşitate. În cultură chineză, galben reprezintă drepturi de autor,în timp ce în cultură arabă poate însemna nesinceritate. În Coreea de Sud este asociat cu gelozia, în creştinism cu lăcomie şi, în  Europa cu boli psihice.
   Pentru mine însă ,galben e soarele palid de toamna ce ne-a surprins ţinându-ne de mâna, aromă  de gutuie, galbenă-n fereastră.E luna de pe cerul înstelat într-o noapte târzie de vara. Sunt florile primite la prima întâlnire !





Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini) cu aceasta tema si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Buna Dimineata Soare"!
,

6 comentarii:

  1. Galben e o culoare vesela! :)
    Cand ma gandesc la galben imi vin in minte - in primul rand - puisorii de gaina! :)
    Saptamana minunata sa iti fie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place culoarea galben! Frumoase lucruri am aflat de aici despre aceasta culoare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumooos! si mie imi plac florile galbene, sunt luminoase si vesele :)
    o saptamana frumoasa sa ai! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Galbenul e o culoare vesela, e culoarea mea preferata la par..de fapt un galben, blond cenusiu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Lumina si caldura! Parul copiilor mei cand erau mici si gutuile din gutuiul aflat in curtea casei parintesti , care acum nu mai e , dar de care imi amintesc de fiecare data cand reusesc sa mai ajung prin acele locuri. Asta reprezinta galbenul pentru mine , dincolo de sensurile asociate acestei culori.
    O saptamana ...calduroasa iti urez! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. frumoase si gingase simboluri ai asociat culorii galben!
    Un articol superb pentru un început de saptamâna din octombrie rece.
    Sa-ti fie fiecare zi plina de culori!

    RăspundețiȘtergere