"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

29 sept. 2013

ღ Buna dimineata soare ღ

Pentru un inceput de săptămâna cât mai plăcut!

  
Fiecare floare te imbie cu frumusetea si mirosul ei, dar putini stiu legendele si povestile lor pline de mister.



Cum s-a născut Salba Moale sau Calina




Prefăcând o vrăjitoare pe Voinicul Pădurilor, iubitul Z
ânei Codrilor, într-o buruiană, numită floarea voinicului, zâna prinse a se jeli şi se ruga de vrăjitoare să n-o lase singură pă lume. Ca s-o imbuneze şi s-o facă să-i asculte şi să-i împlinească ruga, zâna îi dădu vrăjitoarei salba ei.

Vrăjitoarea, care avea mare ciud
ă pe Voinicul Pădurilor, pentru că, acesta înainte de a-l preface în buruiană, îi tăiase cu palosu o mâna, o aruncat salba cât colo, sfărmând-o de trunchiurile copacilor.

D-atunci Zana Codrilor rătăceşte sangura şi îndurerată vărsând lacrimi de sânge. Pe unde un pticat sfărâmăturile de salbă a crescut un pomut cu frunze moi ce poartă în vârf lacrimile zanei prefăcute în chip de bobiţe roşii
Şi copacelu asta se numeste "salba moale" sau "c
ălina".



Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini) cu aceasta tema si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Buna Dimineata Soare"!




4 comentarii: