"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

19 aug. 2013

Buna dimineata soare!

 Pentru un inceput de săptămâna cât mai plăcut!

.Fiecare floare te îmbie cu frumuseţea şi mirosul ei, dar puţini ştiu legendele şi poveştile lor pline de mister.




 "Nu-mă-uita", iubita mea 

  O legendă austriacă povesteşte că demult doi tineri se plimbau ţinându-se de mână pe malul Dunării. A doua zi urma să aibă loc logodna lor. 
  O floare mică şi albastră plutea pe valurile fluviului. Impresionată de frumuseţea fragilă a florii, tânăra şi-a dorit să aibă acea floare şi s-a aruncat în Dunăre ca să o poată culege. Dar curenţii puternici ai apei au prins în vârtejul lor fata şi au scufundat-o. 
  Tânărul s-a aruncat şi el în apă, în disperarea de a-şi salva logodnica, dar nu a mai găsit decât micuţa floare albastră. Îndurerat, a pus floarea pe o bancă şi lângă ea a scris un nume pentru acea floare: "nu-mă-uita". 
  Nu-mă-uita este considerată o floare a tristeţii şi a despărţirilor dintre oameni.    
 Purtând acest mesaj, floarea poate face parte din buchetele de despărţire ale prietenilor sau ale iubiţilor trecuţi în nefiinţă ori ale rupturilor amoroase si nu numai!


Fiecare rasarit de soare sa va aduca o dorinta, iar fiecare apus sa v-o împlineasca ! 




Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini) cu aceasta tema si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Buna Dimineata Soare"!
.

1. SoriN  3. Diana  5. Mona  

2. Floarea bunica  4. CipBtRO  


5 comentarii:

  1. Imi plac aceste povestioare,mai ales cand nu le cunosti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Atat de delicata, atat de frumoasa, floricica aceasta mica e simbol al despartirii? Legenda imi place si imi confirma :) ca floarea e atat de frumoasa incat fata aceea nu a rezistat tentatiei de a o avea :)
    N-am mai vazut in realitate de ani!
    Saptamana minunata sa iti fie!

    RăspundețiȘtergere
  3. oh...
    si daca nu ma inscriu pot sa ma uit???
    buna dimineata, Soare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Floarea mea favoritå :-) Dar ce legendå tristå legatå de o asa floare frumoaså :-( O såptåmanå fainå

    RăspundețiȘtergere