"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

12 aug. 2013

Buna dimineata soare!

 Pentru un inceput de săptămâna cât mai plăcut!
 

Bună dimineţa!
“Vorbele bune dau încredere,
Gândurile bune dau profunzime.
Dăruirea din bunătate - trezeşte iubire.”




Legenda păpădiei

 
 La început Dumnezeu a trimis un înger la toate plantele că să spună cum vor să arate. Numai păpădia nu ştia cum dorea să arate şi îngerul i mai lasă o zi să se gândească.
 În ziua aia păpădia gândidu-se a dat cu ochii de soare şi s-a hotărât să arate ca el şi să-i zică îngerului că asa vrea să arate ,că vrea să fie galbenă şi frumoasă ca soarele. 
 Apoi văzu luna şi se răzgândi. Vroia să arate ca ea. Să fie albă, rotundă şi frumoasă. Apoi văzu şi stele şi-i plăcură şi acelea.
 Când veni îngerul nu ştia ce să-i spună vroia să fie ca soarele, ca luna, ca stelele. Nu era hotărâtă.
 Aşa că Dumnezeu i-a îndeplinit toate dorinţele. De aceea păpădia este la început galbenă ca soarele, apoi albă si rotunda la fel ca luna şi dacă sufli peste ea se împrăştie precum stelele.Copiii mei au considerat această legendă cea mai frumoasă şi au dorit să o asculte de multe ori.Aceste legende  trezesc interesul copiilor spre cunoaştere si spre lumea magică a copilăriei  .


Recomandare    Daca doresti sa participi , in fiecare luni ,publica pe blogul tau , un   articol (video,text,imagini) cu aceasta tema si daca vrei sa-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Buna Dimineata Soare"!


6 comentarii:

  1. Bună IULISA!
    Frumos...iar poza este splendidă!
    O săptămână cât mai frumoasă îți doresc!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună dimineața, IULISA!
    Iată de ce ni se mai împlinesc dorințele!:)
    Te pup! O săptămână frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, Iulisa! Cam tarziu, dar mai bine decat niciodata :)

    Astfel de legende mi-au imboghatit si mie copilaria si sunt atat de pretioase incat vreau sa le transmit si Emiliei. Mi-a placut foarte, foarte mult!

    O zi si o saptamana cat mai frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  4. De acum si bebe mic o sa asculte povestea asta! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am retinut povestioara.O voi spune nepoatei mele.De mica culegeam flori de papadie,din tulpine faceam fluiere,iar cand se trece ,suflam peste stele.Seara buna!

    RăspundețiȘtergere