"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

5 aug. 2013

Buna dimineata soare!,

Pentru un inceput de săptămână cat mai plăcut!
 Fiecare răsărit de soare să va aducă o dorinţă, iar fiecare apus să v-o împlinească !


O gustare cu Dumnezeu

"A fost odată un băieţel care a dorit foarte mult să îl întâlnească pe Dumnezeu şi s-a gândit el într-o zi să pornească în căutarea Lui. Ştia foarte bine că nu o să fie o simplă plimbare, aşa că înainte de a porni şi-a umplut bine, bine valiza cu dulciuri şi cu multe sticluţe cu apă, să-şi mai potolească foamea şi setea din când în când.
Când a fost la câteva blocuri depărtare de casă lui a zărit un parc mare şi umbros, şi s-a gândit să-şi tragă puţin suflul înainte de a porni iar la drum. S-a aşezat pe o banca lângă un bătrân amărât care se uită atât de plictisit la porumbeii ce scormoneau şi ei asfaltul, în speranţa că or mai găsi ceva de-ale gurii.
Băieţelul şi-a pus valiza în braţe şi a scos din ea o sticluţa cu apă şi când să se servească a fost întrerupt de privirea bătrânului, care se uită la el lacom, de parcă voia să îl mănânce cu tot cu papuci. Făcându-i-se milă, băiatul i-a oferit acestuia câteva dulciuri, iar drept răsplată bătrânul l-a recompensat cu un zâmbet.
Atât de incredibil şi de radiant a fost zâmbetul bătrânului, încât băieţelul i-a oferit şi o sticluţa cu apă, doar, doar va mai primi încă un zâmbet atât de frumos. Fără nici o ezitare şi fără nici o reţinere, bătrânul i-a mai zâmbit încă o dată copilului.
Toată după-amiaza au stat acolo pe bancă, mâncând şi bând, fără să-şi spună vre-un cuvânt unul celuilalt. Pe când se înnopta, băiatul simţi prezenţa oboselii şi se hotărî să o ia către casă, cu gândul că îşi va conţinuă călătoria în următoarea zi. Nici nu apucă să facă câţiva paşi că dădu fuguţa înapoi să-l îmbrăţişeze pe colegul său de bancă. Bătrânul, surprins de fapta copilului, tot ce i-a putut oferi înapoi a fost cel mai frumos zâmbet pe care l-a văzut copilul în acea zi.
Ajuns acasă, mama băiatului îl întâmpină. Surprinsă de expresia fetei plină de fericire a copilului ei, si nu  rabdă să nu-l întrebe: "Ce ai făcut azi de eşti aşa de fericit? Cine ţi-a adus această fericire?"
Copilul îi răspunse: "Am luat masa cu Dumnezeu!". Şi înainte că mama lui să apuce să îi răspundă, a mai adăugat: "Ştii ceva? Are cel mai frumos zâmbet dintre toate pe care le-am văzut vreodată!"
Între timp, bătrânul a ajuns şi el acasă şi copilul sau, observând privirea paşnică a tatălui, nu a ezitat să nu îl întrebe: "Tată, ce ai făcut azi de eşti atât de fericit? Cine ţi-a adus această fericire?". El i-a răspuns fiului său: "Am mâncat în parc dulciuri cu Dumnezeu!". Şi înainte că fiul sau să apuce să îi răspundă, el a adăugat: "Ştii ceva? Este mult mai tânăr decât am crezut!"
MORALĂ: Prea des subapreciem puterea unei îmbrăţişări, a unui zâmbet, a unei vorbe bune, a unei urechi ascultătoare, a unui onest compliment sau a unui simplu act de caritate. Toate acestea au potenţialul de a face dintr-o zi obişnuită o zi specială sau chiar să schimbe întregul fir al vieţii unei persoane. Şi toate acestea sunt printre cele mai obişnuite lucruri prin care acţionează ajutorul divin."  Recomandare    Daca doresti sa participi , in fiecare luni ,publica pe blogul tau , un   articol (video,text,imagini) cu aceasta tema si daca vrei sa-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Buna Dimineata Soare"!
 

9 comentarii:

 1. In viteza cu care traim in prezent trecem prea repede pe langa micile bucurii ale vietii...

  RăspundețiȘtergere
 2. Bună dimineaţa, Iulisa! Frumoasă fotografia, şi mai frumoasă povestea. Într-adevăr, chiar şi zâmbetul unui copil sau al unui bătrân, ne poate aduce linişte şi bucurie sufletească. Suntem prea grăbiţi şi uităm să privim în jurul nostru.
  O săptămână frumoasă! :-)

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna dimineata !
  O zi frumoasă începe cu un zâmbet, o prietenie adevărată începe cu un zâmbet şi o dragoste sinceră, la fel, începe cu un zâmbet. Adevăratul zâmbet nu cere nimic, dar oferă foarte multe, dacă zâmbești cei din jur vor zâmbi și ei. A zâmbi înseamnă a râde cu sufletul,a vedea viaţa cu alţi ochi. Omul chiar dacă are de toate în această viață, chiar dacă este cel mai bogat din lume, fără zâmbet el devine sărac!
  O zi cat mai placuta!

  RăspundețiȘtergere
 4. Un zambet este cel mai puternic instrument pe care-l deti tot timpul la tine. Cu el poti construi punti intre inimi si poti sterge rauri de lacrimi.
  Un zambet este soarele ce imprastie tristetea !
  Daca nu ai zambete – Spune-mi! Am eu din belsug si ti le daruiesc cu drag!

  RăspundețiȘtergere
 5. Bună dimineața!
  Nu am mai auzit această povestioară și cred că acel copilaș era cu totul și cu totul deosebit de ceilalți!:)
  Te pupic! O săptămână încărcată de împliniri să ai!:)

  RăspundețiȘtergere
 6. Bună IULISA!
  Superbă povestioara!
  Îți doresc o săptămână reușită !
  Cu mare drag!

  RăspundețiȘtergere
 7. Buna dimi! Sa ai o saptamana frumoasa, cu toate bucuriile placute sufletului! :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Iulisa, parca m-as recunoaste putin in aceasta povestioara cu talc: cam pe fuga azi, dar am rezolvat multe si totusi am putut sa ma bucur de o mica oaza de liniste si pace impreuna ca fiica mea. O saptamana frumoasa si plina de bucurii!

  RăspundețiȘtergere