"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

8 iul. 2013

Buna Dimineata Soare!


* * *


     “De dimineață, mi-am amintit de mare. M-am revăzut la Costinești, unde am descoperit plăcerea de a mă arunca, ieșind din valuri, pe nisipul cald.
  Abia depășisem treizeci de ani. Închiriam două camere într-o casă țărănească, foarte aproape de mare, de unde ne duceam prin grădină la plajă. Rămâneam acolo până la prânz, iar după-amiaza jucam pinacle. Eram patru.
   Uneori ne opream, tăiam un pepene în patru şi îl mâncam, mânjindu-ne pielea bronzată cu zeama roșie picurată din feliile pe care le devoram până la coajă, după care ne spălam la fântână pe mâini şi jucam mai departe.
   Din cei patru, doi au murit. Eu am îmbătrânit. Dar plaja va fi rămas aceeași, invadată de alte trupuri bronzate, diminețile trebuie să fie şi acum, acolo, dimineți fără cer, iar marea se clatină, cu siguranță, la țărm la fel de îmbietoare, când nu o agită valurile. Și, firește, vor rămâne tot așa când din cei patru nu va mai exista nimeni.  Cu minunata şi teribila ei nepăsare, pe care noi nu o vom putea învăța niciodată, natura uită tot, chiar şi pe cei care au avut naivitatea să creadă că, măcar la mare, nu există decât prezent.”


Octavian Paler (2 iulie 1926 – 7 mai 2007), Autoportret într-o oglindă spartă


Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini) cu aceasta tema si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Buna Dimineata Soare"!
.








10 comentarii:

  1. O dimineata minunatã si o sãptãmânã de top îti doresc !
    Bucurie si Echilibru !

    RăspundețiȘtergere
  2. Splendidă imagine, dar... e Paler! :)
    Mulţumesc frumos, Iulisa!
    O săptămână minunată!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună IULISA!
    Superbă imagine!
    Să ai o săptămână cât mai frumoasă!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. gand la gand cu bucurie! si eu am chef de mare azi! :)
    iar textul este, evident sublim! un moment de frumusete scris cu naturalete, din suflet! un om ce nu a fost pretuit cum trebuia, cand trebuia!

    RăspundețiȘtergere
  5. Octavian Paler are un stil aparte de a vorbi prin cuvinte. O saptamana frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  6. :) am acest citat copiat pe un petec de hârtie ce sta sub folia de pe biroul la care lucrez... de cate ori sunt obosita, il citesc si ... sunt pentru o clipa la Costinesti :) Cat de frumos a simtit Paler!
    O saptamâna minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. frumos era costinestiul vara..inca a mai ramas

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumos fragmentul din Octavian Paler, frumoasa este si fotografia.Personal nu imi place marea dar descrierea este deosebit de sugestiva.

    O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie imi place foarte mult Octavian Paler... ceea ce a scris, felul cum gandea...
    Mi-e dor de mare :)

    RăspundețiȘtergere