"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

3 ian. 2013

În viaţă primeşti ceea ce dai..



   Într-una din zile un negustor de produse lactate primeşte o invitaţie de a se prezenţa la judecătorie pe data de cutare şi cutare, fiindu-i intentat un proces de către brutar. 
  Omul e foarte îngrijorat şi pâna la data procesului nu-şi mai găsea liniştea. Se tot întreba cu ce o fi învinuit. Brutarul însa ştia. Şi înca cum. Îl tot bănuia pe lăptar că îl înseala la cântar atuncea când cumpăra de la el unt. 
  Aşa că nu o dată, după ce lăptarul îi aducea kilul de unt şi pleca, imediat cântarea marfa, în prezenţa unor martori. Într-adevăr, bănuielile sale erau justificate. Ba primea 900 g, ba 800; au fost cazuri când a primit şi 750 g de unt în loc de 1 kg. În ziua judecăţii, judecătorul întreaba negustorul de lactate:
 -  Spune, dumneata ai cântar cu care să cântăreşti untul ce-l vinzi? 
- Nu, domnule judecător. Nu am.
 - Păi, atuncea cum pretinzi că vinzi untul cu kilogramul?
 - Păi, să vedeţi. Eu am o balantă, pun pe o parte a balantei kilu' de pâine ce o cumpăr de la brutar, iar pe cealaltă parte pun unt pâna ce balantă se echilibrează.

   Dacă faci rău este posibil să găseşti doar bine ? sau dimpotrivă atunci când faci bine numai lucruri bune ţi se întâmpla, sau mă rog... majoritatea lucrurilor care ţi se întâmpla sunt bune ? Sau credeţi că nu au nici o legătură una cu alta?

  Credeţi că râul făcut se întoarce pe urmele voastre? Şi că fiecare palmă dată o primeşti înapoi înzecit ? Fără implicaţii cu privire la Dumnezeu şi la nivel spiritual...

O fi asta o lege a naturii ?


9 comentarii:

  1. LA MULȚI ANI 2013 IULISA!
    Un an fericit și plin de bucurii îți doresc!
    Cu mare drag te îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani Iulisa !
    Da, eu cred in balanta! Si cred ca primesti atat binele cat si raul, inzecit !

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie-mi povestesti de "balanta"?
    O am pe fiimea nascuta în aceasta zodie! :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. La Multi Ani Iulisa. Toate cele bune ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. lucrurile se echilibreaza dar nu atunci cand vrem noi...
    la multi ani,Iulisa,un 2013 cu spor iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua, cu parere de rau te anunt ca linck-ul tau a fost retras de pe http://nouwidget.blogspot.ro/, motivul? disparitia linck-ului meu de pe blogul tau. Asa este cad unul ajunge sa creasca in PR de Google, uita de unde a plecat, eu cred, ca, si datorita blogului meu ai ajuns la PR3, in fine sa-ti mearga bine de acum inainte, desi cred ca o data cu retragerea de pe Pentru Webmasters a blogul tau, acesta se va duce la vale.

    RăspundețiȘtergere
  7. Povestea este tare frumoasa si adevarata...
    Echilibrul vine cand vrea el si de multe ori spunem ca nu prea e dreptate in lume,dar daca traiesti dupa reguli morale sanatoase poti trece mei usor si peste nedreptatile vietii.
    Sa ai un an armonios si echilibrat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu cred ca totul se compenseaza in viata mai devreme sau mai tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  9. La mulţi ani, dragă Iulisa! Un An Nou cu sănătate şi numai bucurii, alături de cei dragi!

    Foarte frumoasă pilda! Şi foarte adevărată. De-am fi cât mai atenţi la acest mare adevăr...

    RăspundețiȘtergere