"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

14 oct. 2012

Life in Pictures


   Cel mai nou trend culinar din SUA : preparatele să fie crude sau nimic gătit la peste 48°Celsius. Maeştrii bucătari se întrec în a face mugurii de pin să pară un fel de parmezan şi sandviciul din cânepă un adevărat hamburger. Ce-i drept, „ravioli” de sfeclă arată îmbietor şi pe deasupra au şi gust bun, ţinând cont că nu sunt făcute cu paste făinoase. Sfecla roşie este pe post de învelitoare, în foiţe extrem de subţiri. Umplutura este o cremă „ricotta” din ierburi de acaju şi se serveşte cu salată de sparanghel şi cu smochine în oţet balsamic, stropite cu ulei din seminţe de dovleac.
   Sună gustos, nu-i aşa? Şi chiar este, lucru valabil şi pentru celelalte oferte din meniul de la Saf, primul restaurant cu preparate crude din Londra. 


    Mâncare crudă? De fapt, toate felurile sunt gătite la sub 48°C. Şi  e vorba de  legume organice crude, care sunt retrase de pe foc cu mult înainte de a ajunge la punctul de fierbere, precum şi de fructe sau alune. Aceste feluri sunt numite mâncare vie, fiind o ramură a curentului vegan (vegetarienii stricţi).
   Gătitul alterează proteinele din mâncare, făcându-le mult mai greu de digerat şi anulându-le proprietăţile.


 Recomandare :

Life in Pictures este o provocare adresata tuturor de Costin

10 comentarii:

  1. Bine ca nu e razboi, sa vezi ce mai infulecau coji uscate:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună IULISA!
    Wow ce bine arată!
    O seară minunată îți doresc!
    Cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. E interesant. Arata foarte frumos si apetisant si sunt convinsa ca nu sunt nici rele la gust. Insa, ca orice exagerare, veganismul nu aduce neaparat ceva bun oamenilor. Daca e doar o fitza de o seara la restaurant, e OK, chiar imi place.
    O seara placuta sa ai! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. arata grozav de apetisant! :)
    e un not trend acum in materie de food care nu va avea viata lunga cu siguranta...
    sa-l practici perioade scurte de timp sunt convinsa ca este benefic dar pe perioade lungi parerile sunt impartite...

    RăspundețiȘtergere
  5. Probabil ca este bun, dar asa cum a zis si Pandhora nu pe perioada lunga!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata bine si nu m-as indura sa pap o asa frumusete :D O saptamana minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiu ce fructe/legume crude, preparate sau nepreparate dar eu cand am deschis pagina si am vazut poza am zis ca sunt din inghetata :))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place foarte mult imaginea mi se pare ceva mai faina insa prima imagine practic parca este prea perfecta si nu ma incanta cam deloc!
    Si ca sa o citez pe Cris-Mary nici eu nu m-as indura sa mananc o asemenea frumusete!

    RăspundețiȘtergere
  9. :)
    Iulisa, sarut'mana!
    Bun regasit.
    Dap... trendurile se schimba, insa lucrurile de baza raman neschimbate.
    Sunt ceva dispute pe aceasta tema, pentru ca unii cercetologi spun ca mancarea trebuie un pic preparata tocmai pentru a ajuta enzimele sa devina active, altii spun contrariul... cert este ca, de cand ne-a adus daruit focul Prometeu, viata noastra a devenit infint mai buna din toate perspectivele, cu exceptia incendiilor. :)
    Io zic ca e bine sa nu facem excese in niciun sens: sa consumam si crud si preparat... astfel stim sigur ca asiguram un minim necesar organismului nostru!

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata super prima imagine,nici nu te induri sa atingi frumusete de aranjament!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere