"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

25 apr. 2012

Miercurea fără cuvinte


 Mai multe imagini la CARMEN

Tomate negre

  
 Noile tomate denumite sugestiv “ Black Galaxy “ sunt obtinute prin încrucişarea cu soiuri sălbatice de tomate , in special din dorinta de a crea soiuri rezistente la boli si dăunători. Culoarea neagră provine de la un pigment similar cu cel care-l întîlnim la afine. In procesul de producţie , acest pigment este fotosensibil, dacă tomatele sunt lăsate mai mult timp la maturat ( coacere ) , in acelaşi mod cum vita de vie se înegreşte la maturare,  la fel si rosiile “ Black Galaxy “ se inchid la culoare.Si nu doar atît, horticultorii israelieni ne asigura ca acest soi este mult mai hranitor , puţin mai aromat decat soiurile de tomate cunoscute pană in prezent , si mai rezistent in cultura fata de boli si dăunători.


  Compania care a produs aces nou soi de rosii este o companie specializata in producerea de seminte tehnologice si de hibrizi noi de legume. Pe langa culoarea noua , aceste rosii au toate avantajele anti-oxidante cunoscute, declara unul din oficialii companiei.Noile fructe de tomate sunt mai bogate in vitamina C , cunoscuta pentru stimularea sistemului imunitar.
 
 sursa:horticultura

Recomand şi ...

10 comentarii:

  1. ei hai ca asa ceva nu ammai vazut! foarte interesante! :)) cartofi albasti am mâncat, deseori, dar tomate albastre ba! nici nu le mai poti spune pe româneste "rosii" :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mai văzut, nici auzit despre astfel de tomate...
    Mie-mi plac alea roșii! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Atunci nu maoi sunt "rosii" ci "negre":)...oricum sunt sigura ca sunt macar la fel de gustoase.

    RăspundețiȘtergere
  4. arata foarte interesant...oare ce gust au?
    o salata de tomate negre cu branza taiata cubulete cred ca ar arta grozav ;0

    RăspundețiȘtergere
  5. si cum cerem la magazin sau la piata? dati-mi 1 kg de negre? cam asa :)
    interesanta informatie si imaginile sunt zapacitoare!
    o zi buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi placeau rosiile si pentru ca erau rosii:). Numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. phii...
    am necazuri cu blogul tau, ai activat functia "anti-carcotas"?
    cum incerc sa scriu, cum imi da peste mana...
    ziceam ca sunt toma necredinciosul, am fugit cu postarea ta la un laborator stiintific secret si mi-au zis "stai bate molcom, e in photoshop"...
    aaaa!
    buna dimineata cu zori... rosietici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte interesant rezultat au obtinut cercetatorii...

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am sa raman la rosiile naturalizate in Romania. Sunt convins ca gustul lor nu vor fi egalate de nici un alt soi. Poate ca dupa cativa ani de cultivare in Romania...

    RăspundețiȘtergere