"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

6 ian. 2012

Pentru multi chiar si in viata de zi cu zi suntem anonimi.

........de ce am fi altfel ?
 Randi Zuckerberg, directorul de marketing de la Facebook, vrea sa elimine hartuirea virtuala cat mai curand posibil.    Ideea ei: sa interzica accesul la Internet oamenilor care nu isi dau numele.

  Facebook cere tuturor membrilor sai sa isi foloseasca numele si adresele de e-mail reale, atunci cand se inscriu, potrivit Huffington Post.

  Zuckerberg, sora fondatorului Facebook, crede ca moartea anonimitatii online va reduce cazurile de hartuire pe web.

"Cred ca anonimitatea trebuie sa dispara de pe Internet.   Oamenii se comporta mult mai bine cand isi dau numele real.

  Cand se ascund in spatele unui nume fals, cred ca au puterea sa spuna orice", afirma Randi Zuckerberg.

  Nu este prima oara cand se vorbeste despre disparitia anonimilor de pe Internet.

  Acelasi lucru a fost sugerat si de fostul CEO Google, Eric Schmidt, care prevestea un viitor in care guvernele vor impune oamenilor sa isi foloseasca numele real pe Internet.

  "Anonimitatea este periculoasa", spunea Schmidt, in urma cu un an.

   Nu toata lumea este de acord.

   Unii utilizatori cred ca desi numele reale ar rezolva, in aparenta, problema comportamentului violent pe Internet, ar putea exista si consecinte negative.

    Printre acestea, suprimarea dialogului despre subiecte importante.


Sursa: Business24.ro





   Mai mult de jumatate dintre romanii cu varsta cuprinsa intre 16 si 74 de ani nu au folosit niciodata internetul, cifra care plaseaza Romania pe ultima pozitie in UE.
   Astfel, potrivit datelor Eurostat colectate in perioada de referinta ianuarie-martie 2011, 54% dintre romanii cu varste cuprinse intre 16-74 de ani nu au utilizat niciodata internetul, cel mai ridicat procentaj din UE, fata de o medie europeana de 24%, reiese dintr-un comunicat al institutului de statistica al Comisiei Europene, potrivit Eurostat.
    Media europeana a scazut in ultimii cinci ani cu 18 puncte procentuale, de la 42% in 2006, cand aproape trei sferturi dintre romani (74%) nu utilizasera niciodata internetul.

     Pe locul al doilea urmeaza Bulgaria (46%), apoi Grecia (45%), Cipru si Portugalia (41%), respectiv Italia (39%).
    Ungaria figureaza cu un procentaj de 28%, Cehia cu 24%, in timp ce in Suedia, Olanda si Danemarca doar 5-7% din populatie nu a avut contact cu spatiul virtual.In privinta accesului la internet, Eurostat estimeaza ca 47% dintre familiile din Romania au la dispozitie o conexiune, fata de 14% in 2006, procentaj care presupune penultimul loc in UE, devansand doar Bulgaria (45%).

     Media UE a urcat de la 49% la 73% in ultimii cinci ani.
     Totodata, numarul gospodariilor cu acces la internet de mare viteza (broadband) a urcat in Romania de la 5% la 31% in perioada analizata, cel mai scazut procentaj din Europa, in timp ce media UE a crescut de la 30% la 68%.
    In Olanda, Suedia si Danemarca procentajul se ridica la 94%, 91%, respectiv 90%.
    Romania si Bulgaria sunt in coada UE si in privinta comertului online, numai 13% dintre utilizatorii de internet comandand produse sau servicii prin acest mediu, fata de 58% la nivelul Uniunii. 

Sursa: Business24.ro

7 comentarii:

  1. Eu sunt de acord cu disparitia anonimilor:) nu am mai primii comentarii rautacioase!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca la munca seful intreaba daca e cineva caruia nu-i convine ceva, nu raspunde nimeni, pe net sub anonimat ar spune toti ce au pe suflet:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow ! HABAR NU aveam ca atat de extrordinar de tarziu, in 2006, peste 40 % din EUROPEENI, in general, (daca am inteles eu bine cifrele), nu folosisera niciodata Internetul, si chiar atat de si mai multi romani, (peste 70 %)...poate ca numaratorii acelui calcul au luat in calcul si populatia bebelusilor/copiilor inca nealfabetizati, cine stie...

    BTW, re Internet, recent, in Norvegia, a scris in ziar ca se propune ca elevilor sa le fie permis accesul la Internet in timpul diverselor teste scolare, si cica elevii, (sau de fapt organizatiile sindicale ale elevilor), se plang ca ei cred ca dezavanatjul principal al unei asemenea decizii, daca ea ar fi implementata, ar fi ca ar risca sa cauze neatentie/distractibilitate prea mare in timpul examenului, si ar risca sa scada rezultatele la teste si mai mult !

    Tot in Norvegia, recent, Primul Ministru ne-a oferit tuturor indicatii cu adevarat, IMHO, pretios-valoroase preluate pt distribuire, in mod intotdeauna constiincios de catre postul de TV national oficial NRK, re sa fim mai politicosi si neextremisti in comentariile noastre de pe net, ca NU e frumos si NU e bine sa participam la o atmosfera posibil neplacuta sau abuziv-violenta unii fata de altii. Va rog sa luati cu totii seama si de ce spune dl Prim Ministru norvegian, deoarece, desi dansul este reprezentantul unui partid cu sigla trandafirului si al carui nume contine cuvantul trigger cu inalt impact public comunicativ "muncitor", TOTUSI este un tip destul de sexy si simpatic, PLUS ca ne-a promis, ca daca il invitam sa vina in vizita la noi acasa, va veni cat poate de repede, chiar calare pe bicicleta, PLUS ca are salariul cam la fel ca mine, ceea ce mie mi-l face si mai simpatic, de fapt mai tolerabil, deoarece nu mai sunt asa de invidios pe el decat as fi putut sa fiu in Romania pe dl Boc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte adevărat! Oamenii chiar au ajuns să iubească această "anonimitate", în spatele căreia dau frâu liber la tot felul de fantezii şi comportamente nepotrivite cu demnitatea lor reală. Sunt curios până unde se va ajunge cu această "identitate virtuală" atât de păguboasă pentru relaţiile interumane.

    O zi frumoasă, Iulisa, şi numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. e putin comic :) dar ar fi mult mai bine fara hartuire :)

    RăspundețiȘtergere
  6. ...eu sunt de acord cu numele real! dar sunt opinii si opinii....

    RăspundețiȘtergere
  7. Fiecare ar trebui să aibă posibilitatea de a alege. Nu pentru asta a fost creat internetul.

    RăspundețiȘtergere