"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

26 sept. 2011

Nu vorbi despre fericire la timpul trecut



Se spune ca fericirea a devenit pentru multi dintre noi un sentiment extrem de ambiguu.
Uneori mă întreb dacă oamenii din jurul meu mai ştiu să râdă, daca mai stiu ce e fericirea?
 Copleşiţi de griji şi probleme, rareori mai au motive să se destindă.Prea multe ne apasă, prea mult   alergăm ca să avem un trai decent şi pierdem din vedere lucruri   esenţiale, uităm să râdem, uităm să trăim frumos uitam sa fim fericiti.
Am inteles de curand ca fericirea nu e o destinatie, ci ea e insasi calea! Atunci am incetat sa imi mai fac griji, sa ma supar sau sa ripostez impotriva vietii. Am inteles ca fericirea mea nu depinde de nimeni altcineva, decat de mine. Atunci am inceput sa traiesc cu pasiune si sa imi construiesc viata pe care mi-o doresc. Pentru mine fiecare clipa a devenit o binecuvantare si reprezinta un prilej prin care imi pot impartasi entuziasmul si pasiunea, visele si iubirea. Inclusiv iubirea, pentru ca atunci mi-am dat seama ca am permis cu adevarat iubirii sa intre in viata mea.
Am renuntat la a mai cauta motive sa fiu fericita. Va intrebati oare de ce? Nu, nu este nimic negativ la mijloc. Ci pur si simplu mi-am dat seama ca adevarata fericire e fericirea fara cauze.
Actele banale ale vietii de zi cu zi iti poate aduce bucurie si te poate face sa simti ca nu a mai trecut inca o alta zi, ci ca ai reusit sa furi efemeritatii amintiri pretioase.
Fii constient mai des de frumusetile marunte, redescopera gloria banalului cotidian si alege sa vezi jumatatea plina a paharului – nu ai incotro, trebuie sa iti alchimizezi starea ta de zi cu zi si sa te opresti pe parcursul zilei din goana nebuna de a obtine, si sa iti spui: aceasta este viata mea, aici si acum.
Iar daca gandul ca aceasta este viata ta nu este unul care iti aduce bucurie, fa ceva, orice. Dar nu astepta pasiv ca lucrurile sa se intample de la sine.  Vindeca trecutul, planuieste viitorul, faureste-ti propriul destin!



Nu există un drum spre fericire. Fericirea e drumul!

8 comentarii:

  1. "adevarata fericire e fericirea fara cauze..." cat adevar in cuvintele astea...uitam sa traim...sa ne bucuram la timpul prezent...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarut mana Iulisa!
    Ai mare dreptate, fericirea vine din lucrurile marunte!
    Imi place Andre Rieu,e superba melodia!

    RăspundețiȘtergere
  3. E adevarat ca nu mai avem timp sa fim fericiti, dar nu-i obligatoriu sa râzi ca sa fii fericit. Unii râd ca sa-si mascheze tristetea. Clovnii si comicii sunt oameni tristi când îsi scot masca.

    RăspundețiȘtergere
  4. mi.am permis sa.l public si pe MWB! sper ca e ok, in caz contrar pot rectifica :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa e ! Aparent ne lasam coplesiti de unele situatii din prezent sau de cele mai multe ori, trecut ! Salutare si la buna recitire !

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur in urmatoarele 3 minute ! Uraaaa !

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit articolul tau nu cu ochii, ci l-am simtit in adancul meu. E mai frumos decat o poezie si se cunoaste ca l-ai scris dinauntrul tau.

    RăspundețiȘtergere
  8. Corect, fericirea este drumul. Ea se gaseste in cele mai marunte lucruri.
    O seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere