"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

11 aug. 2011

Se zice despre bufnite.


  
Păsările răpitoare de noapte au un rol deosebit de important în controlul populaţiilor de rozătoare şi în protejarea culturilor agricole. Cu toate acestea, modul lor de viaţă tainic, protejat de întunericul nopţii, a făcut ca aceste păsări să fie prea puţin apreciate la adevărata lor valoare şi frumuseţe. S-au născut legende şi superstiţii care le-au dăunat şi care au încurajat vânarea lor fără nicio noimă. Declinul familiilor de bufniţe sau cucuvele se datorează în mare parte şi poluării mediului, defrişării pădurilor şi otrăvirii rozătoarelor, principala lor masă de noapte.

1. se spune că aduce ghinion să vezi o bufniţă la lumina zilei.
2. dacă visezi o bufniţă, se pare că te aşteaptă o situaţia foarte grea din care vei ieşi cu mari sacrificii.
3. cântecul bufniţei prevesteşte nenorocirile, prin vaierul lui lugubru.
4. când cântă bufniţa pe casă, va muri cineva din familie…

… nu cred că am auzit vreodată vreo vorbă bună despre bufniţe şi nici nu cred că s-a gândit cineva, în anii de demult, înainte să se facă nişte studii ştiinţifice, cât de utile sunt aceste păsări. Până şi în mitologie, bufniţele însoţeau zeităţile morţii. Dar popoarele antice au asociat bufniţa şi cu înţelepciunea, pornind de la faptul că zeii care stăpâneau moartea cunoşteau toate tainele lumii.


Prădătoarele de noapte nu au nicio legătură cu moartea sau cu veştile rele. Sunt păsări folositoare şi foarte frumoase, chiar dacă nu sunt colorate vesel. Au un penaj bogat, făcut parcă din pluş, şi ochii fantastici cu care te hipnotizează. Ele fac parte din familia Strigidae care cuprinde peste 130 de specii de bufniţe, răspândite pe tot globul.


                                                                         
O bufniţă şi o pisică, cei mai buni prieteni 
Fum, pisica, o aşteaptă cu nerăbdare pe prietena sa cea bună, bufniţa Gebra. Când cele două animale se întâlnesc, rezultă o joacă de zile mari. 

Fum, pisica, o aşteaptă cu nerăbdare pe prietena sa cea bună, bufniţa Gebra. Când cele două animale se întâlnesc, rezultă o joacă de zile mari. 

           
Atunci când bufniţa Gebrra aterizează în zonă, Fum o salută cu multă caldură. Cele două au cel puţin un punct comun: vânează rozătoare. Divergenţele dintre cei doi prieteni presupun ca Gebra să o lovească pe Fum cu ciocul, atunci când aceasta din urmă devine prea entuziasmată de întoarcerea prietenei sale, iar pisica să riposteze cu lăbuţa. În rest, lucrurile merg de minune între cele două necuvântătoare.

Bufnita adoptata de o catelusa

                           O catea springer spaniel din Marea Britanie a adopatat o bufnita ce ramasese orfana. Bramble, asa cum a fost botezata bufnita, si-a gasit o noua mama in Sophie, dupa ce a fost adusa la un centru de salvare a pasarilor salbatice. Inedita pereche a devenit acum inseparabila, iar Sophie ii ofera in fiecare zi `fiicei` sale un dus zilnic, spaland-o cu limba. "In fiecare zi Bramble trebuie sa iasa din colivie pentru a fi spalata. Are cele mai curate pene din toata regiune. Daca nu este lasata sa iasa din cusca pentru acest tratament, sta suparata toata ziua", a precizat un ingrijitor. 
Sursa: Libertatea    

Bufnita alba indragostita de sporturile extreme

 
Unei bufnite albe ii place la nebunie sa se dea cu skateboard-ul, spre deliciul locuitorilor din Folkestone, Marea Britanie, care se strang in fiecare zi sa o priveasca si sa o fotografieze. Talentul surprinzator al bufnitei albe a fost descoperit intamplator de Brian Maxted, administratorul unui adapost pentru bufnite din Folkestone, Marea Britanie, care obisnuia sa scoata pasarile la plimbare, pe strazile orasului, scrie The Telegraph."Obisnuiesc sa aduc cateva bufnite in oras, la plimbare, pentru a strange donatiile necesare adapostului", spune Maxted, administratorul adapostului pentru bufnite, ce fac parte dintr-o specie rara, protejata prin lege.In timpul unei astfel de plimbari, bufnita Alby s-a urcat pe skateboardul unui copil si cineva a impins-o, iar de atunci nu a mai ratat nicio ocazie de a se da in spectacol, sub privirile amuzate ale trecatorilor."I-a placut atat de mult, incat a trebuit sa ii cumpar si ei unul", spune Maxted, care sustine ca bufnita sa a invatat sa mearga singura pe skateboard, fara nicun ajutor.Bufnita care "decoleaza" ca un avion HarrierAlby se aseaza din zbor pe skateboard, iar impulsul este suficient pentru a urni placa din loc.         

25 de comentarii:

  1. Cea mai simpatica e bufnita de pe skate-board! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu una nu sunt superstitioasa asa ca nu am treba cand vad o bufnita....Insa nu imi place cum arata, mi se par ciudate!
    Un weekend frumos iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu stiam ca inseamna inteleciune; mie mi se par haioase, dar imi e cam frica de ele

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristi;
    Un weekend frumos iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alice Georgiana;
    Sunt păsări folositoare şi foarte frumoase,
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sophie;
    Prădătoarele de noapte nu au nici o legătură cu moartea sau cu veştile rele.
    Un weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai dreptate. Nu am auzit niciodată ceva de bine de Bufnițe, dar probabil din cauza ochilor care parcă te sperie când te hipnotizează.

    RăspundețiȘtergere
  8. Îmi este teamă de ele!
    Un weekende xcelent să ai!
    pupicei..

    RăspundețiȘtergere
  9. Zodrak;
    întunericul nopţii, a făcut ca aceste păsări să fie prea puţin apreciate la adevărata lor valoare şi frumuseţe.

    RăspundețiȘtergere
  10. ELENA;
    Eu nu cred că ar trebui să existe teamă faţă de aceste păsări care nu au nici o legătură cu moartea sau cu veştile rele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. foarte adevarat ce scrie in articolul tau...prejudecatile astea ne oamoara...
      si sunt cu adevarat frumoase iar ochii lor sunt spectaculosi...imi pare rau ca nu am putut vedea nici una in realitate...

      Ștergere
    2. si eu vreau o bufnita ( barn owl }..de unde pot cumpara un pui ?

      Ștergere
    3. Nu am idee ,eu cresc canari ,perusi porumbei si gaini nu as tine o bufnita in captivitate!

      Ștergere
    4. Vand eu pui de bufnita cn vrea ma gaseste pe contu meu de fb alin balan

      Ștergere
  11. Bufnitele au cantat intruna laga casa mea si nu a murit nimeni. Cine a inventat acea legenda nu este mai destept decat ce mananca bufnitele. Eu as vrea sa vad bufnite in realitate, deoarece filmele (gen ,,Rise of the guardians'') m-au facut foarte curioasa. Credeti ca se pot cumpara?

    RăspundețiȘtergere
  12. Bufnitele sunt tare iubite de copii. Iar copiii au ei un sistem numai de ei stiut de departajare a lucrurilor bune de cele rele... trag concluzia ca bufnitele sunt de treaba :)

    RăspundețiȘtergere
  13. c Am vazut acum pe timpul zilei o bunita pe casa!Ar trebui sa imi ife teama?

    RăspundețiȘtergere
  14. c Am vazut acum pe timpul zilei o bunita pe casa!Ar trebui sa imi ife teama?

    RăspundețiȘtergere
  15. Felicitari pentru articol! Frumos si mai ales educativ. Bufnitele sunt miracole si multumim pentru foto

    RăspundețiȘtergere
  16. Se spune ca atunci cand canta CUCUVEAUA pe casa ...ar muri cineva...Dar BUFNITA este = CUCUVEA ????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. anonim vreau eu o bufnita...dar sunteti ma multi de alin balan pe fb...da-mi u un mes la petru luca

      Ștergere
  17. Foarte interesant articolul! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ieri 13 Noiembrie in fata blocului meu este o vila,am vazut o bufnita pe cosul casei a stat toata ziua acolo,era mica si frumusica .Chiar ma amuzam de ea ca intorcea capul de parca avea o rotita nu gat asa aveai impresia Crede;ti ca e un se.n rau?

    RăspundețiȘtergere
  19. De unde pot face rost de o bufnita?

    RăspundețiȘtergere