"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

27 aug. 2011

Pledoarie despre omul bun, fara umbre...

Bunatatea in cuvinte creeaza incredere.
Bunatatea in gandire creeaza profunzime.
Dragostea este izvorata din bunatate


Nimic nu dăunează mai mult decat gandurile rele.

Bunatatea, generozitatea, increderea, reduce frica si anxietatea, ii determina pe oameni sa vada viata intr-o lumina pozitiva, socializeaza cu usurinta si au un grad mai mare de empatie unii fata de altii. Bunatetea inseamna stima si dragostea, pentru tine, pentru altii si pentru toata lumea, dragoste si compasiune, chiar pentru oamenii care iti displac, cu care esti in conflict, dispret sau dezacord
Oferind complimente sincere, a deschide usa cuiva si a avea timp sa asculti doleanta cuiva, sa oferi cuiva o carte, sa faci un tort, o prajitura buna cuiva, poti oferi cuiva masa de pranz, sau sa scrii o poezie pentru cineva drag .
Acestea, chiar sunt probleme din viata de zi cu zi.
Cat de hranitoare mai pot fi emoţiile îmbibate cu agenti de creştere?
Cel mai mare risc la care suntem supuşi este riscul de a pierde capacitatea de a mai avea sentimente şi emoţii veritabile.

Sa ne păstram sufletele vii şi naturale, sa ne menţinem mintea cat mai pură!
Nimic altceva nu ne face mai umani decat un gand pur, o vorbă bună, un sentiment viguros.


Cati oameni buni ati intalnit pe drumurile vietii? Ati stiut sa le savurati bunatatea si lumina sufleteasca? Ati reusit sa le deschideti poarta pentru ca aripa bunatatii lor sa poposeasca in gradina voastra?


                                                        Un weekend excelent !

SoriN ,A different blog ,Costin Comba Lillee AndreiraduM Carmen , Teo Negură Alice Georgiana , Angi , Se-cret ,INCERTITUDINI Lumi RO Tu26dor , SoriN 2Alina (pauza de ceai) , Alessia Irina Comba , Alicee , Cella Minoki , Elena , Pandhora , Escu , Dan , Cristi Milla , Mara Pinka Cârlionţi de gânduri Nicu ,  Fly2sky ,  Robert Zamfir de Turda, , Nima ,Lunapatrata, Bianca Dobrescu ,SophieaAabbilbalZodrac,ZinaTeo Negură,
                      Şi deasemenea tuturor celor ce vor trece pe aici !

4 comentarii:

  1. Perfect de acord! Gandurile negre distrug neuronii. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. sa fii bun...sa faci bine este important....
    dar asta trebuie simtit si nu facut pentru ca asa trebuie,"asa e bine"...
    aici este marea confuzie...
    multi se considera painea lui Dumnezeu pentru ca dau cand e de dat ceva si gata...si-au facut norma de "bunatate"...in rest pot fi oricat de rai,nedrepti,mincinosi,duplicitari...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu atatea probleme chiar e greu sa mai simti ceva....... mie una imi e si teama sa mai "investesc" sentimente in ceva... nu vreau sa fiu dezamagita.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sărut mâna Carmen !
    Cine nu ştie ce este bunătatea? Şi cine este acela care să spună despre sine că este un om rău? Iar dacă oamenii nu afirmă că sunt răi, înseamnă că se consideră buni. Cu alte cuvinte, fiecare dintre noi socoteşte că are noţiuni suficiente despre bunătate, pentru a se califica drept un om bun.
    Este un prim pas .

    RăspundețiȘtergere