"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

17 iul. 2011

VACANTA


Photobucket

Sfaturi pentru plaja


Stim ca sunteti innebunite dupa mersul la plaja si bronzul aramiu pe care vara de vara il capatam stand la soare.
Ceea ce nu trebuie sa uitam niciodata insa, atunci cand mergem la plaja, sunt cateva sfaturi din partea specialistilor.
Spre exemplu, expunerea la soare trebuie sa fie facuta tinand cont de cateva aspecte precum: tipul pielii fiecarei persoane, starea fiziologica, perioada din zi in care alegem sa iesim la plaja, precum si climatul in care ne expunem – montan sau maritim .


De tinut cont faptul ca persoanele care vor sa se bronzeze cat mai repede si mai intens, care petrec multe ore la soare in aceeasi zi comit o mare greseala! Aceasta metoda nu este nici buna si nici practica, intrucat expunerea la raze ultraviolete provoaca si accelereaza aparitia ridurilor care, de la an la an duc la o imbatranire precoce a pielii.
Se recomanda bronzarea treptata, impartita pe intervale de timp de 15 minute, astfel:
Pentru picioare si brate – in prima zi: un sfert de ora; a 2-a zi: o jumatate de ora; a 3-a si a 4-a zi: trei sferturi de ora.; de la a 5-a zi fara limita
Pentru coapse si spate – primele 3 zile: un sfert de ora; a 4-a si a 5-a zi: o jumatate de ora; de la a 6-a zi: fara limita
Pentru abdomen si bust – primele 4 zile: un sfert de ora; a 5-a zi: o jumatate de ora; de la a 6-a zi: fara limita.
Bineinteles ca nu mai este un lucru necunoscut faptul ca intervalul orar in care este recomandat sa iesim la plaja este inainte de orele 11:00 A.M. si dupa orele 16:00 P.M.
Pentru persoanele care nu stiau, alcoolul incetineste efectul de bronz, asadar evitati sa consumati bauturi alcoolice la plaja, daca doriti sa va bronzati cat mai repede si eficient.
Si nu in ultimul rand, nu uitati sa va protejati pielea cu produsele din gama cosmetica pentru plaja, lotiuni cu factor de protectie solara ridicatuleiuri si creme hidratante, pentru a evita arsurile sau usturimile in urma expunerii la soare! 

5 comentarii:

  1. Foarte bune sfaturile. Aviz amatorilor care stau la plaja pana fac insolatie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie nu-mi place la plaja. Am invatat ca soarele nu aduce nimic bun pentru piele decat imbatranirea prematura. Singurul bronz eficient este cel indirect, adica stai sub umbrela si te bronzezi doar din razele care ricoseaza din nisip sau diverse alte obiecte.

    RăspundețiȘtergere
  3. De acord cu toate recomandarile...eu nu prea mai fac plaja ca pe vremuri cand eram la facultate la Constanta si ma duceam pe plaja in sesiunile de vara....acum mai usor cu uv-tele pentru ca inaintez in varsta si dauneaza:)
    Numai bine Iulisa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună IULISA!
    Intesesante sfaturi,eu din
    păcate nu am voie să stau la soare!
    O săptămână excelentă să ai!
    Te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  5. inainte eram mare fan al bronzului, acum mi-a mai trecut; nu stiu cum rezista pe plaja la pranz

    RăspundețiȘtergere