"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

24 iul. 2011

Cum sa fac sa devin un fluture?


In marunta noastra viata umana de toata zilele suntem pusi la incercari majore… sa avem rabdare (ceea ce e o virtute), sa facem sacrificii (ceea ce e demn), sa luam decizii (ceea ce e important), sa facem greseli si sa invatam din ele (ceea ce poate fi o valoare) si sa iubim (ceea ce e infinit).
Descopera ceea ce conteaza in viata… pentru tine


Succesul pe termen lung are mai putin de-a face cu a gasi cea mai buna idee, cea mai buna structura organizationala sau model de busines si mai curand cu a descoperi ceea ce conteaza pentru fiecare din noi ca indivizi.
Gaseste curajul sa faci ceea ce conteaza
Iti creezi succesul nu pentru ca esti perfect sau norocos, ci pentru ca ai curajul sa faci ceea ce conteaza pentru tine. Este si o chestiune de integritate.
Recunoaste semnele pasiunii
Atunci cand imbratisam o idee care ne pasioneaza, pierdem curgerea timpului, ne interesam doar de acel lucru pe care l-am face dezinteresat, doar de dragul de a face acel ceva. Ar mai fi ceva: gaseste loc pentru mai multe pasiuni.
Trebuie sa gasesti loc pentru tot ceea ce conteaza in viata ta. Atunci cand excluzi toate celelalte lucruri si te focalizezi asupra unui singur lucru, exista pericolul sa gasesti imposibil sa localizezi adevarata comoara.
Pune-ti in aplicare pasiunea, determinarea si abilitatile
Nu ai voie sa sari peste niciuna dintre cele 3 daca vrei sa te bucuri de un succes care sa supravietuiasca, care sa fie conectat cu misiunea ta in viata. Frederick Beekner spunea ca “a-ti gasi misiunea in viata inseamna sa descoperi intersectia dintre bucuria cea mai adanca din inima ta si nevoia acestei lumi“.
Daca e sa fii lacom dupa ceva, fii lacom dupa cunoastere
A fi cel mai bun in ceea ce faci este esential pentru a-ti construi un succes care sa reziste. Aliniaza-ti intentiile, cuvintele si actiunile
Elimina toate inconsecventele. Aceasta aliniere iti cere sa scoti din viata ta tot ceea ce nu este consecvent cu pasiunile si scopurile tale. Asta include si oameni. Alege intelept.
In fine, imi exprim speranta ca fiecare din cei care cititi acest articol veti pastra speranta ca exista un fluture si o persoana mai buna in fiecare din noi.

8 comentarii:

  1. Frumoase gâduri Carmen!
    Și clipul la fel..
    O duminică cât mai plăcută!
    Pupicei..

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos e articolul!!!! Multumesc de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi incep saptamana citind cuvinte pline de ...avant.
    Daca omul ar tine cont de cele trei conditii acordand suficient timp pentru a le putea si indeplini lumea noastra ar fi plina de fluturi,unul mai frumos decat altul.:))

    RăspundețiȘtergere
  4. ELENA;
    Multumesc,sper sa mai revii.

    RăspundețiȘtergere
  5. C.L.M.;
    Multumesc,ma bucur ca ti-a plăcut

    RăspundețiȘtergere
  6. angi;

    Viata este mult mai frumoasa, mai plina de incantare, mai bogata in iubire si intelepciune decat putem crede si imagina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoase vorbe....pline de intelepciune!
    O seara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Alice Georgiana;
    Multumesc de vizita .O saptamana buna si tie,si nu uita ca frumusetea omului,incepe din suflet

    RăspundețiȘtergere