"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

26 iun. 2011

Vreau si eu parintii mei!





Romania ramane pe primul loc in Europa la numarul de mame minore si copii abandonati. 

Vrem o lege corecta si eficienta a adoptiilor in Romania!
Vrem ca un copil, odata ce este evident parasit de parinti, sa poata fi adoptat urgent de catre cei care si-l doresc si il pot creste, indiferent ca sunt romani sau straini.
Vrem ca un tribunal dedicat problemelor copilului sa existe in fiecare judet al tarii.
Vrem ca institutiile care se ocupa de problemele copiilor parasiti de parinti, indiferent ca sunt de stat sau private, sa puna in prim plan copilul, dezvoltarea sa armonioasa, echilibrul sau emotional si psihologic.
Vrem transparenta in procesul de adoptie si simplificarea sa la maxim, in beneficiul copilului de adoptat si al parintilor adoptatori.
Vrem ca niciun copil ce poate sta intr-o familie adevarata sa nu mai stea in centrele de plasament!

Nu mai putin de 44.000 de copii se afla in sistemul de asistenta sociala, iar 21.000 de micuti sunt in asistenta maternala.
Din cauza reducerii salariilor, mii de asistenti maternali au renuntat la copii. Acestia au ajuns iar in centre suferind un nou abandon. Cei din centre sunt condamnati: sufera abuzuri fizice si sexuale, nu sunt pregatiti pentru viata, iar cand ies din centre n-au nici o directie.
Stiai ca Romania are una din cele mai greoaie proceduri pentru adoptii din UE? Astfel copilul sta ani de zile in asistenta sociala. Daca ajunge la trei ani, sansele lui sa fie adoptat sunt din ce in ce mai mici. Asta pentru ca romanii nu adopta in general decat copii mici, iar strainii nu au voie sa adopte copii din Romania.
Campania de responsabilitate sociala a Stirilor ProTV « Vreau si eu parintii mei » isi propune sa puna un punct acestei probleme. Sa nu mai existe copii in centrele de plasament sau alte institutii gigant ale statului. Fiecare copil isi merita sansa lui la parinti, frati, bucurii si dragoste familiala.
Te invitam sa semnezi petitia care cere ca legea actuala a adoptiilor din Romania sa fie modificata pentru urgentarea tuturor procedurilor care fac dintr-un numar de dosar, un copil intr-o familie adevarata.



                                         

6 comentarii:

  1. De la educatie porneste totul. E foarte importanta si modificarea legislatiei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant,IULISA!
    Formalitățile pentru adopți
    durează prea mult și cei care vor
    să adopte se lipsesc până la urmă.
    Îți doresc o săptămână reușită
    și multe bucuri!
    Te îmbrățișez scumpo!

    RăspundețiȘtergere
  3. uneori cred ca nu se vrea o reala schimbare...nici in beneficiul copiilor si nici in cel al persoanelor care isi doresc enorm un copil si nu-l pot avea...

    RăspundețiȘtergere
  4. ar fi minunat daca ar schimba cate ceva din legea adoptiei, cred ca merita o sansa reala acei copii

    RăspundețiȘtergere
  5. Si legea trebuie "lucrata" dar in primul rand as insista pe educatie. Acolo e buba.

    RăspundețiȘtergere