"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

23 ian. 2011

Opere arhitecturale din intreaga lume

Arhitectura este interesanta peste tot in lume, iar unele cladiri sunt construite intr-un fel unic, incat nu le uiti niciodata. Am realizat o lista cu 10 dintre cele mai interesante cladiri din lume, pe care as vrea sa le vad macar o data. Printre ele se numara Palatul Ferdinand Cheval, Casa Hobbit sau La Pedrera

                                   1.Ferdinand Cheval Palace

Aceasta cladire a fost construita de un postas francez si s-a numit La Palais Ideal sau Palatul Ideal. Expertii spun despre ea ca este un exemplu de “arta naiva”. Suna cam rautacios nu? Dar nu cred ca mai conteaza oricum, pentru ca palatul arata superb. Este precum un castel de nisip construit de zane sau ceva de genul.

                                         2.Conch Shell House

Casa se afla in Insula Mujeres din Mexico si este construita pe o tematica de plaja. A fost proiectata de cunoscutul arhitect Octavio Ocampo. Acest artist ar putea sa fie oare Poseidon in forma de om?
 
                                          3 .Hobbit House 

Nu exista nimic mai magic decat o casa inspirata de J.R.R. Tolkien. Cel mai bun lucru la aceasta casa este faptul ca a fost construita foarte eco-friendly. De exemplu, casa are un frigider care este racit de aerul care vine din pamant, prin fundatie

                                         4.Casa de piatra


Aceasta cladire se gaseste in Portugalia. Parca este iesita parca dintr-un film animat realizat de Studiourile Ghibli. Cred ca arata foarte bine si pe interior.
 
                                         5. Wooden Gagster House 


Asta imi aminteste de A Series of Unfortunate Events. A fost ridicata de un fost puscarias, care sustinea ca a vrut sa construiasca o casa de lemn cu doua etaje. S-a ales cu un turn de 44 metri si 13 etaje, insa casa nu pare nici pe departe completa. Din pacate aceasta cladire a fost darmata, asa ca vizitarea ei ramane doar un vis pentru mine.

                                        6 Nautilus House

Casa Nautilius din Mexico City a fost construita in 2006, de catre arhitectul Javier Sensonian de la Arquitectura Organica. Sensonian a practicat bio-arhitectura si a realizat case in forme de serpi, balene sau alte creaturi vii. Nautilus a fost construita special pentru o familie care dorea o locuinta mai apropiata de natura.

                                        7. The Basket Building 


 
Dupa cladirea dedicata ceaiului, cosntruita in forma de ibric, arhitectii inventivi din Ohio s-au gandit sa realizeze si o cladire in forma de cos. Ce credeti ca reprezinta aceasta constructie ciudata? Sediul central al unei companii producatoare de cosuri, evident

                                                  8. La Pedrera

Am vrut sa includ in aceasta lista si o opera marca Antonio Gaudi. Sunt parti ale acestei cladiri care sunt prea bune ca sa aibe nevoie de o descriere, de la acoperis la ferestre, turnuri si balcoane. Chiar mi-as dori sa vizitez acest loc candva.



   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu