"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

29 ian. 2011

7 LUCRURI DESPRE CASATORIE

Crudul adevar despre mariaj ii loveste pe multi abia dupa ce au facut pasul “cel mare”. Expresia aceea celebra: “Si au trait fericiti pana la adanci batraneti” exista doar in basme. Prin urmare, cei care viseaza la o viata de poveste au o surpriza uriasa cand revin cu picioarele pe pamant ........
  1. Te vei uita la persoana de langa tine si te vei intreba: Asta e tot?! Pentru totdeauna?? Da, e frustrant si e greu sa te impaci cu gandul ca ti-ai semnat singur “condamnarea”. Dar cu cat o faci mai repede, cu atat mai usor vei descoperi si bucuriile vietii in doi. 
  2. Casatoria inseamna sa faci mereu compromisuri. La inceput, crezi ca relatia este ca slabitul. Te sacrifici o vreme, dupa care totul este bine. Insa iti vei da seama ca mariajul este, de fapt, ca o cura de slabire ce se transforma intr-un mod de viata: daca nu esti mereu atent, munca ta se va duce pe apa Sambetei. 
 3. Te vei culca de multe ori suparat. Si poate ca te vei trezi si mai suparat. Daca tii totul in tine, intr-o buna zi, inevitabil, vei “exploda”. Asta e, oamenii se mai si cearta, dar important este sa ajunga la un numitor comun 
 4. Dupa o vreme, somnul si odihna sunt mai importante decat sexul. Intrebari de genul: “Ce s-a intamplat cu noi de nu mai facem dragoste asa des?” nu fac decat sa te macine. Nu inseamna ca nu mai sunteti atrasi unul de altul, ci in ecuatie intervin jobul, copiii etc. etc. Obligatiile oamenilor mari. 
 5. In cuplu nu trebuie sa cante doar gaina sau cocosul. E greu sa asculti argumentele celuilalt, cand tu esti setat pe o idee, dar in casnicie e nevoie de consens, altfel unul dintre voi va ajunge sa fie frustrat si sa creada ca nu e luat in calcul. 
 6. Iti vei da seama ca nimic nu se schimba. Toti pornesc la drum intr-o relatie crezand ca celalalt se va transforma, desigur in bine. In realitate, va trebui sa va adaptati si sa va obisnuiti unul cu altul. 
 7. Toti avem probleme, nimeni nu e perfect. Hai sa recunoastem, cu totii vrem sa detinem controlul, avem tot felul de temeri, uneori in relatie lipseste increderea. Motivele care te-ar face inainte de casatorie sa te desparti, acum trebuie rezolvate. Si nimeni nu spune ca e usor 
Postat in 27 January 2011 de Alarma ProFM

Un comentariu:

  1. Parerea mea este ca aici exprimi doar un punct de vedere .Ceea ce spui nu este o regula generala.Totul este privit prin prisma celui care a clacat la un moment dat.
    Casatoria poate fi si ceva frumos ,o relatie la care ai sperat si pe care chiar o traiesti la intensitate cel putin mare.
    In ceea ce ma priveste eu am alte viziuni despre casatorie contrar concluziilor la care ai ajuns. Nu ma incadrez la niciuna din categorii.

    RăspundețiȘtergere