"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

24 dec. 2016

Crăciun luminos!

       Dacă vrei să respecti cu stricteţe momentul când se împodobeşte bradul de Crăciun atunci trebuie să o faci exact în ziua de 24 decembrie.




    Se spune că primul brad de Crăciun împodobit a apărut în anul 1510, în Lituania. În Franţa apare în 1521, după ce printesa Helene de Mecklenburg s-a căsătorit cu ducele de Orleans, iar în Anglia în 1841.
      Însă, bradul de Crăciun, aşa cum îl vedem împodobit în zilele noastre, a apărut pentru prima dată la Breslau, datorită ducesei Dorothea Sybille von Schlesian.





      Bradul de Crăciun ajunge în Statele Unite în anul 1749, odată cu coloniştii germani stabiliţi în Pennsylvania şi cu mercenarii plătiţi să lupte în Războiul de Secesiune. Dar împodobirea bradului a fost legalizată pentru prima dată în 1836, în statul Alabama.

         Potrivit cercetătorilor, până în secolul al XII lea, brazii de Crăciun nu erau împodobiti. Cu timpul, bradul de Crăciun a fost împodobit cu fructe, flori de hârtie, biscuiţi, că mai târziu, să se orneze cu lumânări şi globuri colorate. 





   Globurile confecţionate din sticlă argintată de Thuringia au apărut abia în anul 1878.
     Există obiceiul că în vârful bradului de Crăciun să se aşeze o stea, simbol al acelei stele care i-a călăuzit pe magi până în Betleem.





   Vă doresc ca sărbătorile să fie presarate cu bucurii, implinire sufletească, linişte si sănătate!

8 comentarii:

  1. Craciun fericit, draga Iulisa!
    Petreceri frumoase de sfarsit de an!
    La Multi Ani cu sanatate, bucurii, impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori fericite, cu spor, belsug si multa sanatate! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Craciun Fericit !

    Tot ce iti doaresti tie si familiei tale ,! Fie ca sarbatorile sa iti umple inima de dragoste , liniste interioara si bincuvântare !

    RăspundețiȘtergere
  4. Crăciun Fericit,IULISA!
    Fie ca Pruncul născut în ieslea din Bethleem să vă umple casele şi vieţile cu bucurie, sănătate şi multă înţelepciune pentru anul care vine. LA MULŢI ANI!”

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti doresc Craciun Fericit ,iar sarbatorile de iarna sa-ti umple casa de veselie si dragoste!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc, la fel, Iulisa! :)
    Iti doresc de pe acum sa ai un An Nou bun-bun! La multi ani!
    *
    De cand am ales sa impodobesc eu bradul - de vreo 10 de ani :) - o fac numai in ziua de 24 Decembrie. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Spunea un preot la tv ca impodobirea bradului nu e un obicei pagan, bradul simbolizeaza viata, vesnicie (el fiind verde in toate anotimpurile); impodobire lui semnifica impodobirea omului cu virtuti.

    RăspundețiȘtergere