"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

8 nov. 2015

Un subiect preferat

     



     Pantofii au fost intotdeauna un subiect preferat pentru oameni. Unii au un adevarat fetish pentru ei, altii colectioneaza sute de perechi de pantofi iar altii au adevarate ritualuri in ceea ce ii priveste. Daca obsesia unora pentru pantofi este cunoscuta in intreaga lume, iata cateva superstitii si curiozitati pe care cu siguranta nu le stiai despre incaltaminte:

  • Pentru unii oameni, pantofii vechi reprezinta un talisman norocos. Majoritatea dintre noi arunca pantofii vechi, care s-au rupt sau care pur si simplu nu ne mai plac. Nu acelasi lucru se poate spune si despre unii superstitiosi, care considera ca pantofii vechi le aduc noroc. Dat fiind acest fapt, ii poarta ori de cate ori exista zile ghinioniste, precum vineri 13.
  • La inmormantari se poarta pantofi vechi. Daca trebuie sa mergi la o inmormantare evita sa cumperi pantofi noi. Cu cat sunt mai vechi pantofii pe care ii porti, cu atat iti arati mai mult respectul pentru persoana decedata. Nici de Craciun nu trebuie sa porti pantofi noi, deoarece se spune ca vei avea ghinion in urmatorul an.
  • Pantofii te scapa de cosmaruri. Cel putin asa considera unii oameni, care pentru a scapa de visele neplacute isi pun un pantof sub pat. Ca au sau nu cosmaruri, nu stim, insa cu siguranta este un lucru foarte ciudat. De ce nu pun ambii pantofi sub pat?
  • Pantofii care stau cu talpa in sus prevestesc un pericol. Trebuie sa ai mare grija la modul in care iti tii pantofii, deoarece pantofii care sunt tinuti cu talpa in sus prevestesc un pericol si poarta ghinion.
  • Maria Antoaneta era atat de pasionata de pantofi, incat avea un om angajat special pentru a avea grija de acestia. Numarul pantofilor ajungea cu usurinta la 500 iar slujitorul ii aranja in functie de stil, culoare si data la care vor fi purtati.
  • In Marea Britanie, este considerat un gest foarte norocos sa pui un ban in pantoful miresei. Acest lucru inseamna ca persoanele proaspat casatorite vor avea succes si noroc in casnicie.
Adevarate, sau nu, aceste superstitii exista peste tot in lume. Ceea ce este clar insa, este faptul ca o pereche de pantofi trebuie sa fie cat mai confortabila si mai placuta, indiferent ca este noua, veche, norocoasa sau ghinionista.


Un comentariu:

  1. Interesante informatiile. Habar nu am avut de ideile astea!
    Dar oricum, ai perfecta dreptate, daca nu sunt comozi si placuti, pot deveni cosmarul zilei!
    O seara placuta si o saptamana frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere