"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

26 feb. 2015

Reflexii în Oglindă

 Locuri minunate din România




     Săpată în Evul mediu pentru exploatarea sării medicinale, salina de la Turda a fost transformată, cu ajutorul unor soluţii ingenioase de inginerie, într-un parc de distracţii tematic.

    Într-un amplu material despre salina din judeţul Cluj, jurnaliştii britanici scriu că dacă în urmă cu sute de ani minerii coborau la 120 de metri adâncime pentru a exploata sarea, în prezent turiştii se pot bucura acolo de o partidă de minigolf sau de o tură cu roata, având parte de o privelişte ”spectaculoasă”.



    La finele lui 2013, Salina Turda a fost inclusă într-un top al unor destinaţii de călătorie incredibile din lume, despre care turiştii ”nici nu ştiu că există”. Salina Turda a fost descrisă de jurnaliştii de la Business Insider ca fiind o mină de sare din Transilvania, România, care a devenit o atracţie turistică populară începând cu anii '90. Deşi datează din secolul al XVII-lea, mina are un carusel şi un amfiteatru, punctau ei. Destinaţiile prezentate au fost alese de cititorii portalului, provocaţi să povestească despre locuri pe care le-ar vizita, dar care nu figurează pe lista atracţiilor turistice tradiţionale, cum sunt cetatea Vaticanului din Roma, turnul Eiffel din Paris sau catedrala Westminster din Londra.



Sursa: Mail Online

4 comentarii:

  1. Avem si noi atatea locuri frumoase in tara ,pe care nu le-am vizitat,dar ne uitam lung peste hotare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain la Salina Turda. Am fost și eu de când a fost reamenajată și este o adevărată minunăție turistică! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu am reusit inca sa o vizitez dar trebuie, trebuie...
    Floarea are dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  4. am fost în salina acum doi ani... este un loc minunat! am amintiri deosebit de placute :)
    un weekend minunat iti doresc!
    PS: ce se întâmpla cu Sorin? vad ca nici macar tu nu dai link spre blogul lui....

    RăspundețiȘtergere