"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

9 feb. 2015

Buna dimineata soare

   Intr-o zi la Gandhi a venit o mama cu copilul ei. 
   Toata lumea credea ca o sa ceara ajutor si sprijin pentru ea si copil.
   Gandhi a fost uimit sa auda cererea femeii, pentru ca era total neasteptata. 
    Ea i-a cerut sa ii spuna baiatului sa renunte la a manca zahar. 
   Pe vremea aceea toti il venerau pe Gandhi si tot ce spunea el era luat ca litera de lege.
   Asa ca femeia stia ca daca marele Gandhi o sa ii spuna asta, copilul va respecta dorinta lui si va renunta sa manance zahar cu lingura. 
    Gandhi insa i-a spus femeii sa revina peste o saptamana si o sa ii spuna atunci copilului. 
     A trecut saptamana iar femeia s-a prezentat cu copilul in biroul lui Gandhi. Atunci batranul intelept i-a spus copilului ca e mai bine sa inceteze sa manance zahar, ca nu ii face bine. 
     Femeia i-a multumit, baiatul probabil ca s-a intristat (legenda nu ne da detalii) dar a promis ca respecta ce i s-a cerut. 
    Cand sa plece din birou, femeia s-a intors si l-a intrebat in soapta pe Gandhi cum de nu i-a spus de prima data copilului sa nu mai manance dulciuri, ci a trebuit sa astepte o saptamana. 
     Nu stiu daca e adevarat sau e doar legenda, dar se spune ca Gandhi i-ar fi spus femeii "Acum o saptamana eu mancam zahar si nu puteam sa spun cuiva sa faca ceea ce eu nu faceam!" 

Nu da  niciodata sfaturi ,decat daca ai trecut prin durerea si suferinta prin care trecut cel din fata ta! 






O zi frumoasă, plină de gânduri bune si de evenimente demne de a fi notate în caietul amintirilor!


Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impărtăsesti cu noi, inscrie articolul aici!

2 comentarii: