"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

26 ian. 2015

Buna dimineata Soare

     Într-o bună zi, un leu bătrân aflat în căutarea hranei, când s-a apropiat de turmă de oi, pur şi simplu a rămas năuc nu îi venea să-şi creadă ochilor ! În mijlocul oilor se afla un leu tânăr şi viguros şi, ceea ce era şi mai uimitor, oile nu se temeau de el. Leul, hotărât să dezlege acest mister, uita complet de mâncare şi porni spre turma însă, pe măsură ce se apropia, mirarea lui creştea, pentru ca leul cel tânăr alerga laolaltă cu oile. În cele din urmă l-a prins şi l-a culcat la pământ. Leul cel tânăr, speriat, a început să plângă şi să-l roage pe atacator să-i dea drumul:
  – Te rog, nu mă ucide, lasă-mă să mă duc la semenii mei!
   Atunci, leul cel bătrân l-a dus până la marginea unui lac din apropiere – a cărui apă era cristalină şi netulburată şi l-a forţat să-şi privească chipul pe luciul apei. Leul cel tânăr tresări de uimire. Nu-i venea să creadă că acela era el.   Înţelese imediat că nu seamănă cu restul turmei, dimpotrivă, este un leu tânăr şi puternic. Era atât de bucuros de descoperire, încât a răcnit atât de puternic, de a răsunat întreaga vale. Până atunci nu scosese nici un fel de răget, deoarece nu se credea cu nimic diferit de o oaie.
   Atunci bătrânul leu i-a spus:
  – Munca mea s-a încheiat; acum totul depinde doar de tine.   Vrei cumva să te întorci la turma în care ai crescut ?
  Leul cel tânăr a râs şi i-a răspuns :
  – Te rog să mă ierţi, dar pur şi simplu uitasem cine sunt. Îţi mulţumesc foarte mult că m-ai ajutat să-mi dau seama cine sunt cu adevărat! Dacă nu te întâlneam, m-aş fi purtat toată viaţa ca o biată oaie, fără să-mi cunosc puterile.
   Şi regele animalelor pleca mândru, netemător, fără să mai arunce nici măcar o privire înapoi, adâncindu-se în junglă plină de pericole.
   Aşa şi omul, abia după ce cunoaşte înţelepciunea şi îşi dă seama cine este cu adevărat, poate trăi la adevărata să valoare.

Autor necunoscut



   O zi frumoasa, plina de gânduri bune si de evenimente demne de a fi notate în caietul amintirilor!

Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impărtăsesti cu noi, inscrie articolul aici!

Un comentariu:

  1. o frumoasa poveste, buna pentru educarea copiilor... Si eu aduc astazi la rubrica "Buna dinimeara, Soare" tot ceva de acest gen - povestea unui peresonaj iubit de copiii din intreaga lume ☺
    Sa ai un start bun în noua saptamâna!

    RăspundețiȘtergere