"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

19 ian. 2015

Buna dimineata soare

   O doamnă a vrut să cumpere o rochie frumoasa croșetata de catre un artizan;care facuse cu adevarat o piesa uimitoare, dar care isi valorificase piesa la un pret destul de mare"

    Doamna a considerat ca pretul este foarte mare si a abordat artizanul spunandu-i: " Vreau să cumpăr o rochie de la tine, dar cred că pretul este prea mare . " Artizanul a fost surprins, dar a răspuns: " Bine , cât de mult crezi că ar trebui să coste ? " Doamna a răspuns: " Cred că ar trebui să fie de" X " , pentru că firul te costa atât ... , și panglicile atât de mult, și nasturii atat de mult. Chiar am luat in considerare în preț si foarfeca. "

   Prețul final al doamnei era mult mai mic decat costul initial cerut de catre artizan, insa acestaa spus ok. Intr-o saptamana voi trimite rochia catre tine! " .

   Clienta este foarte mulțumita de ea însăși și nu poate rezista tentatiei si spune tuturor prietenilor ei, ce afacere fabuloasa a negociat și cât de inteligent este ea, și că într-o săptămână, ea va avea rochia.

   O săptămână mai târziu, coletul ajunge într-o cutie frumos ambalata. Deschide și în interior gaseste firele, panglicile, nasturii chiar si foarfeca .

    Furioasa contacteaza artizanul întreabăndu-l " Cum ai putut să-mi faci asta ? Am discutat despre o rochie și tu mi-ai trimis o cutie plina de fire, panglici, nasturi și foarfece ? ! "

   Artizanul răspunde în liniște " Draga mea, ai primit exact ceea ce ai plătit, în cazul în care crezi că ceva lipseste, trebuie să plătesti pentru acesta . "

   " Moral de poveste, atunci când vă cumpărați lucruri handamde nu cumparati doar materialele pe care le foloseste artizanul - ci cumperi timpul, efortul, dragostea si daruirea acestuia pentru produsul finit!"


* * *


   Frumusetea unei zile nu depinde numai de calitatea cafelei de dimineata ci si de cea a persoanei alaturi de care o savurezi!
   O zi frumoasa, plina de gânduri bune si de evenimente demne de a fi notate în caietul amintirilor!





Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impărtăsesti cu noi, inscrie articolul aici!

2 comentarii: