"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

21 sept. 2014

Buna dimineata soare

”Oricine trăieşte, tot mai trage nădejde; căci un câine viu face mai mult decât un leu mort.”
Eclesiastul 9:4


  
  Un cățel, nu prea mare și nici prea curajos, a ajuns, nici el nu știa cum, la marginea junglei. Pe când privea curios și speriat la cele din jur, a văzut apropiindu-se de el un tigru fioros și foarte flămând.
     Cuprins de spaimă, căţelul căuta cu privirea pe cineva suficient de puternic încât să-i facă față atacatorului; dar, negăsind pe nimeni, a zărit în apropiere un os mare şi s-a așezat repede pe el. Apoi, bătându-se cu labele pe burtă, chiar când tigrul se pregătea să sară asupra lui, a spus cu un aer plictisit, dar suficient de tare încât să fie auzit: ”A fost bun tigrul ăsta, dar nu m-am săturat. 
    Mi-ar mai trebui unul.” Auzindu-l, tigrul și-a pierdut brusc apetitul. Gândindu-se la ciudata creatură, mică și periculoasă, care tocmai îi mâncase un tovarăș de vânătoare, făcu cale întoarsă spunându-și în sinea lui: 
    ”Bine că m-am oprit la timp! Ce prostie era să fac! Aș fi sfârșit-o așa, pe nepregătite!” 
    Dar o maimuță care urmărise toată scena dintr-un copac, vrând să se pună bine cu tigrul, a alergat după el și i-a spus toată povestea. 
   Furios și umilit, tigrul s-a întors hotărât, cu maimuța în spate, să-i arate prăpăditului de cățel cine face legea în junglă. De-abia dezmeticit din spaima prin care trecuse, căţelul îl vede din nou pe tigru, cu maimuța în spate, pregătindu-se să se arunce asupra lui. 
   Tremurând tot de frică, bietul de el se întoarse cu spatele și spuse pe un ton cât se poate de grav, astfel încât să se facă auzit de fioroasa felină: 
   ”Of, am trimis maimuța aia de o jumătate de oră să-mi aducă un tigru, să mă satur și eu, dar văd că nu mai vine. 
      Ce înseamnă să te lași în seama unei creaturi prăpădite…
 „ Auzindu-l, tigrul se oprește brusc și curmând viața mizerabilă a maimuței trădătoare, o rupe la fugă.
    Fiecare cățel își are tigrul lui! 
   Fiecare tigru își are cățelul lui! 
    Maimuțele sunt peste tot!Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impartasesti cu noi, inscrie articolul aici!


4 comentarii:

 1. Draguta pilda! Numai buna pentru un start bun in noua saptamana! :)
  Buna dimineata!

  RăspundețiȘtergere
 2. Frumos ca de fiecare dată,draga mea!
  Îți doresc o săptămână cât mai frumoasă și plină de reușite!
  Pup și îmbrățișez cu drag!

  RăspundețiȘtergere
 3. O poveste cu talc, frumos spus! O saptamana minunata draga mea!

  RăspundețiȘtergere
 4. :) maimuţele sunt peste tot! :)))))
  nu mai este dimineaţaă; am trecut totuşi să te salut!
  noapte bună!

  RăspundețiȘtergere