"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

1 sept. 2014

Buna dimineata Soare

Povestea ingerilor 


      Doi îngeri călători s-au oprit să înnopteze în casa unei familii bogate. 
   Oamenii aceia erau nepoliticoşi şi nu i-au lăsat pe îngeri să doarmă în camera de oaspeţi a vilei. În schimb, le-au permis să doarmă într-un loc friguros din pivniţă. 
   În timp ce îşi pregăteau patul pe podeaua tare, îngerul mai bătrân a văzut o gaură în perete şi a reparat-o. Atunci îngerul mai tânăr l-a întrebat de ce a procedat astfel şi cel bătrân i-a răspuns: „Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi”.   Noaptea următoare, cei doi au venit să se odihnească la o familie foarte săracă, dar ospitalieră. După ce şi-au servit musafirii cu puţina lor hrană, soţul şi soţia au cedat patul lor şi astfel, îngerii au dormit confortabil. Când soarele a răsărit, îngerii i-au găsit pe stăpânii casei plângând. Singura lor vacă, a cărei lapte era unica lor sursă de venit, zăcea moartă pe câmp. Îngerul tânăr înfuriat îl întrebă pe cel bătrân: „Cum ai putut să laşi ca acest lucru să se întâmple ?”. Primul bărbat avea totul şi tu l-ai ajutat. A doua familie avea puţin, dar cu toate aceastea a împărţit totul cu noi, şi tu, ai lăsat ca vaca lor să moară!”. „Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par”, a răspuns îngerul bătrân. „Când noi am stat în pivniţa vilei, am văzut că erau provizii de aur în gaura aceea de perete. Şi pentru că stăpânul era lacom şi nu dorea să împartă averea cu alţii, eu am astupat gaura şi astfel nu o va mai găsi niciodată. Iar noaptea trecută, în timp ce noi dormeam, în patul fermierilor, îngerul morţii a venit după stăpâna casei. Eu i-am dat vaca stăpânilor în schimb. 
     Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par! . 
    Câteodată, exact aşa se întâmplă atunci când lucrurile se îndreaptă către o cale pe care nu o aşteptăm. Dacă ai credinţă, ai nevoie doar să crezi că tot ce e neprevăzut e în avantajul tău.
     Nu poţi şti decât după un anumit timp. 

    Unii oameni intra in viata noastra si pleaca repede… lasandu-si minunatele amprente asupra inimii noastre… Iar noi nu mai suntem aceiasi, pentru ca ne-am facut un prieten bun!!! Ieri a trecut.
   Maine este un mister. Astazi este un dar.

Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impartasesti cu noi, inscrie articolul aici!

3 comentarii:

  1. Foarte frumoasa povestea, chiar mi-a placut, iar citatul de final e super inspirational.O zi cat mai buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimineata Soare! :)
    O poveste frumoasa despre puterea credintei, as zice.
    Zile fericite sa ai!

    RăspundețiȘtergere