"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

25 aug. 2014

Buna dimineata Soare

Legenda Florii De Rodie 
      Este foarte probabil ca Fructul oprit să fi fost mai degrabă o rodie decât un măr, dată fiind etimologia sa și presupusul habitat precizat de Geneză.
    Tradiția evreiască spune că rodiile sunt un simbol al virtuții, pentru că se spune că are 613 semințe care corespund cu cele 613 mitzvot sau porunci ale Torei. Din această cauză și altele, mulți evrei mănâncă rodii cu ocazia sărbătorii Roș Hașana.

    Tot din aceste considerente, rodia este un motiv întâlnit și în decorațiile religioase creștine. De obicei, sunt cusute pe materialul de pe veșminte sau pe hainele folosite de preoți la liturghie sau incrustate în metal.


Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impartasesti cu noi, inscrie articolul aici!

3 comentarii:

 1. Am inteles ca e un fruct pe care e indicat sa-l consumam! Cu prima ocazie cand voi avea o rodie sper sa nu uit sa-i numar semintele! :) Sa aflu daca-i adevarata sau falsa afirmatia. :)

  Ups... Nu pot asculta... :( E un PC cam... suparat...

  Minunata saptamana sa iti fie!

  RăspundețiȘtergere
 2. acum doi-trei ani, în turneul nostru cultural prin Turcia, nu am baut apa ci doar suc de rodii! hmmmm ce bunatate! stoarse sub ochii nosti, rodiile aromate si coape au fost un cadou de la zei!
  De atunci manânc rodii, asa cu samburi cu tot (se zice ca ajuta la digestie) .
  O saptamâna minunata sa ai!

  RăspundețiȘtergere
 3. 613 samburi, wow!
  mai citisem undeva ca marul ispitei se pare ca ar fi fost o...rodie...
  cine poate sti care e adevarul?
  oricum, rosul va fi mereu ispititor :)

  RăspundețiȘtergere