"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

30 dec. 2013

Buna dimineata soare

Fiecare răsărit de soare să va aducă o dorinţă, iar fiecare apus să v-o împlinească ! BUCURAŢI-VĂ DE VIAŢĂ STĂPÂNIND TIMPUL PENTRU REZOLVAREA TUTUROR DORINŢELOR. 

În sala de aşteptare a unui aeroport mare,o tânără stătea şi aştepta avionul. Pentru că trebuia să aştepte mult timp, şi-a cumpărat o carte şi un pachet de biscuiţi, că să treacă timpul mai uşor. S-a aşezat în sala de aşteptare VIP şi a început s a citească. Lângă ea, pe scaunul alăturat erau biscuiţii şi pe următorul scaun era un domn care citea ziarul.

Când a început pachetul şi implicit primul biscuite, domnul de alături a luat şi el unul. Ea s-a simţit indignată, dar n-a zis nimic şi a continuat să citească.
În g
ândul ei îşi spunea "uite ce fel de pesoană e acest bărbat ! dacă aş avea numai puţin curaj, i-aş face morală ..."
Şi aşa de fiecare dată când ea lua un biscuit, lua şi el unul până când a mai rămas în pachet ultimul biscuit. Ea gândea: "ah, acum vreau să văd ce îmi zice când se vor termina toţi !!" Bărbatul a luat ultimul biscuit, l-a rupt în două şi i-a dat jumătate.

"Ah, asta e culmea !", gândi ea şi îşi luă lucrurile, cartea şi geanta şi se îndreptă spre ieşirea sălii de aşteptare.

Când se simţi un pic mai liniştită şi nervii îi trecuseră, se aşeză pe un scaun de-a lungul unui coridor mai ferit de priviri indiscrete.
Închise cartea şi deschise geanta pentru a pune acolo jumătatea de biscuit rămasă când.... deschizând geanta vede că pachetul de biscuiţi era întreg, în geantă. Se ruşină de modul în care se comportă şi abia atunci înţelese că pachetul de biscuiţi pe care îl mâncase nu era al ei, ci al domnului de alături care a împărţit cu ea chiar şi ultima bucăţică, fără a se simţi indignat, nervos sau superior, faţă de ea care se comportase urat şi chiar îşi simţise orgoliul atins.

MORALĂ:
Înainte de a trage  o concluzie şi înainte de a gândi rău despre o persoană, priveşte atent  în jur, de obicei ceea ce vezi nu e şi adevărul situaţiei!


 
 
Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini) cu aceasta tema si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Bună Dimineata Soare"!
.
Articolul participă si la PINK MONDAYS initiat de karma police
.

6 comentarii:

 1. Uneori viata ne ofera multe momente bune,noi trebuie sa lasam jos "vederea unui cal" si sa privim cu ochii deschisi lucrurile din jurul nostru.Mi-a placut postarea,cu siguranta o sa trec iar pe aici. Un an nou fericit plin de impliniri!

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna dimineata, Iulisa!
  Sa deschidem ochii larg si sa privim atent în jur. Sa respiram calm si sa ne facem timp sa întelegem, de ce ne aflam în acel moment, acolo! Frumoasa poveste!
  PS: m-am inscris din nou, pentru ca postarea cu care m-ai inscris tu - si-ti multumesc, este pentru o alta rubrica de luni.
  O zi minunata iti doresc!

  RăspundețiȘtergere
 3. An Nou cu sanatate, fericire si belsug! La multi ani! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Stiam aceasta povestioara, dar uite ca tu mi-ai reamintit-o. Intr-adevar uneori uitam sa vedem lucrurile din jurul nostru cu alti ochi. Un an nou fericit!

  RăspundețiȘtergere
 5. Superba pilda ta! Mi-a placut enorm! Bun material de meditat ptr anul care tocmai se termina!
  Sa pasim in anul nou mai întelepti si cu inima mai deschisa!
  Sa ai un an binecuvantat si plin de împliniri!
  La multi ani, draga mea!

  RăspundețiȘtergere
 6. cita dreptate ai..ce bine ar fi sa ne gindim de 2 ori inainte de a judeca..iti doresc un an nou plin de bucurii alaturi de cei dragi s i multa iubire!!!!

  RăspundețiȘtergere