"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

23 sept. 2013

ღ Buna dimineata soare ღ

Pentru un inceput de săptămâna cât mai plăcut!

Fiecare floare te îmbie cu frumuseţea şi mirosul ei, dar puţini ştiu legendele şi poveştile lor pline de mister. 

 Legenda urzicii


A fost o dată ca niciodată, intr-un sat de pescari o familie săracă care avea 2 copii, un baiat si o fată. Intr-o zi de targ, cand parintii plecaseră sa-si vandă pestle, baiatul cam neastamparat a furat barca tatălui si s-a dus pe apă.
Fata is tot ruga pe fratele ei s
ă revină la mal, dar el si mai vartos tragea la rame. Fata striga după parintii ei, dar acestia erau departe-departe, Cum ea plangea si-si zmulgea părul din cap de disperare, se pare ca zefirul, care trecea pe acolo, a decis sa o ajute pe fata. Astfel zefirul i-a purtat părul fetei in calea parintilor ei si la vrăjit ca acolo unde parul atingea pămantul aparea o urzică ca să-i urzice pe parintii fetei si acestia să se intoarca
dindrum. In acelasi timp uzica nu vroia să le facă rău parintilor si de atunci urzica are si rol tămăduitor !
Si de atunci urzica strig
ă, nu ma atinge si intoarcete din drum, dar nu vrea sa facă rău si-si tranformă intepătura in tămăduire! 

O altă legendă


Demult tare demult trăia o familie, mama, tata si fata lor. Erau fericiti, chiar daca erau oameni saraci, se aveau unul pe altul. Asta pana cand mama s-a îmbolnăvit şi a murit.
  Cei doi au plâns-o cât au plâns-o, apoi, după o vreme, bărbatul s-a gândit că a venit vremea să se recăsătorească. 
  A găsit o femeie mai în vârstă, cu multe fete.Omul s-a gândit că ar fi tocmai bună să-i devină soţie.
  Dar se înşelase. Femeia era rea, se purta urât cu fata lui iar când omul a murit, femeia şi-a izgonit fata vitregă din casă.
Fata plângând, a plecat din casa părintească, dar înainte de-a pleca, a blestemat-o pe mama vitregă.Blestemul s-a prins, femeia s-a transformat într-o planta care atunci când e atinsă te urzică, aşa că e ocolită de toată lumea.
Creşte pe marginea şanţurilor, ocolită şi deloc iubită.
 Aş mai adăuga însă ceva, oricât a fost de rea mama vitregă, nici ceea ce a făcut fata nu e tocmai bine. Poate de aceea Dumnezeu i-a dat acestei plante un farmec anume, pe care nu-l afli decât dacă treci peste acea …durere a pişcăturilor.



Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini) cu aceasta tema si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Buna Dimineata Soare"!



2 comentarii:

  1. O noua zi, noi legende! Imi place sa le aflu. Urzica pisca, dar piscatura ei - zic batranii - face bine impotriva reumatismului. :)
    O minunata saptamana iti doresc!

    RăspundețiȘtergere