"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

3 apr. 2013

Miercurea fără cuvinte


Lupinul, planta care poate inlocui carnea si laptele


,






Potrivit dr. ing. Peter Eisner, coordonatorul studiului, din proteinele provenite semintele din lupin se po produce branza si inghetata, fara riscul intolerantei la lactoza. Avantajele sunt ca lupinul nu are un gust specific, nu contine colesterol si este bogat in acizi grasi polinesaturati. De asemenea, semintele de lupin pot fi folosite pentru realizarea unor preparate din carne.


sursa


Daca vrei sa participi ,mai multe detalii si multe imagini la CARMEN 

 

24 de comentarii:

  1. Se prezintă în culori pentru toate gusturile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună Iulisa!
    Minunate flori și culori,îmi plac!
    O zi superbă îți doresc!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fotografia lupinului albastru e cea mai reusita. Dar toti sunt frumosi si mi-as dori sa am o gramada de tufe de lupini in gradina. Deocamdata am ramas cu una ... melcilor le plac frunzele lur la nebunie :)
    O zi buna, Iulisa !!!

    PS - buburuza e grozava :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ştiam că aceste plante sunt comestibile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sînt mai căpos de felul meu: iarba este iarbă, floarea este floare, carnea este carne, iar laptele e lapte. Nu merge cu înlocuitori decît dacă nu am încotro. Altfel nu, mulţumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumoasa floare lupinul, toate varietatile sunt frumoase, cat despre inlocuire zic si eu ca tibi... nuuuu :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. Iubesc floarea asta! :))
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
  8. Wow! Ce culori frumoase!
    Nu stiam despre lupin ca este comestibil.
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat de frumos ne-ai colorat ziua!
    Am citit articolul: foarte interesant...doar consumatorii de carne nu vor fi incantati! :))
    Happy WW, Iulisa!

    RăspundețiȘtergere
  10. cat sunt de frumoase! zvelte, gratioase, vesel colorate... oare cat mai dureaza pana cand vor zambi atat de frumos si din gradina mea?! :) Superba seria acestor fotografii, Iulisa draga! multumim!
    happy WW! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar nu știam. natura ne oferă tot ce avem nevoie, trebuie doar să o iubim mai mult! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Nici o planta nu poate inlocui carnea. Fierul din carne se absoarbe mai bine in organism decat Fierul din plante. Cine nu consuma deloc carne e predispus la anemie feripriva intrucat Fierul contribuie la formarea Hemoglobinei in organism.

    RăspundețiȘtergere
  13. si ca sa participam la cules de lupin, unde ne inscriem? :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Nici nu stiam ca se poate manca.Pana acum le admiram doar culoarea si frumusetea dreapta.
    O sa incerc sa si gust de acum .Gustul difera dupa culoare?:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu stiam ca are aceste calitati. Foarte interesant. Si foarte frumoase, in atatea culori minunate. Eu nu am vazut decat albastru pana acum. :)
    O seara buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  16. Sunt frumoase aceste plante. Sper ca de aceasta data voi retine cum se numesc.
    Adica... se pot consuma pur si simplu? Uau! Nu m-as fi asteptat la asa ceva cu privire la aceste flori pe care le-am vazut prin multe gradini.

    RăspundețiȘtergere
  17. I-auzi! N-am stiut amanuntele astea! E bine de tinut minte in caz de foamete si/sau razboi(desi sunt cam compatibile notiunile)!
    Pina una-alta, ma bucur doar de frumusetea lor !

    RăspundețiȘtergere
  18. Impun[toare plante cu flori minunate !!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce flori frumoase! O încântare să le admiri. Şi mai sunt şi...bune de mâncat! Mai mult decât interesant.
    O zi frumoasă, Iulisa! :-)

    RăspundețiȘtergere
  20. nu stiam lucrurile acestea! si in plus, florile au un colorit superb!

    RăspundețiȘtergere