"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

9 mar. 2012

Tuturor barbatilor


Chiar daca nu au sensibilitatea, frumusetea, delicatetea femeilor... barbatii sunt unici...
  "La multi ani" tuturor barbatilor! 



Sa bei cate beri vrei (40 de pahare). Sa te joci pe calculator cat doresti. Sa iti arunci hainele pe unde apuci. Sa te uiti la meci cu baietii. Sa lasi vasele nespalate. Sa faci... ce vrei. Toate astea pentru ca de maine, totul va revenii la normal! 

Imediat după 8 martie, Ziua femeii este urmată de cea a bărbatului când cei 40 de Mucenici le aduce în dar tot atâtea pahare de vin, închinate sfinţilor care au suferit martirajul din anul 320, pentru credinţa creştină. 

Totodată, bătrânii spun că zilele capricioase ale babelor iau sfârşit, lăsând loc zilelor calde ale moşilor, compensând prin bunătate şi înţelepciune. 

 
Aşa cum femeile celebrează ziua de 8 martie ca sărbătoare dedicată special lor, nici bărbaţii nu ar trebui privaţi de o astfel de zi. 
  
Doar că după sărbătoarea tradiţională a "Zilei Bărbatului", şi după consumarea celor 40 de pahare de vin, bărbaţii s-au răzgândit asupra zilei care îi celebrează în martie.  

Aceştia au propus, în 2008, ca Ziua Bărbatului să fie instituită şi sărbătorită legal pe 5 mai, urmând ca tot atunci să fie şi ziua tatălui, aşa cum Ziua Femeii este şi ziua mamei. 
  
Aceştia contestau faptul că bărbatului nu îi este dedicată nicio zi deşi este egal cu femeia.  

Sursa: 9 martie

9 comentarii:

  1. "Sa bei cate beri vrei (40 de pahare). Sa te joci pe calculator cat doresti. Sa iti arunci hainele pe unde apuci. Sa te uiti la meci cu baietii. Sa lasi vasele nespalate. Sa faci... ce vrei. Toate astea pentru ca de maine, totul va revenii la normal!"
    :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Saru' mâna pentru urare! Paharele nu erau de vin?
    Tre' sa gasesc ceva de facut în loc de meci, ca azi nu-i niciunul!
    Iar mâine fac o salata de scrumbie afumata...

    RăspundețiȘtergere
  3. felicitari pentru postare!...tragand cu ochiu' la salata de sus, mai c-as bea si eu un pahar :) dar numai in cinstea barbatilor, carora le doresc si eu tot ce-i mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am jucat, am baut un pahar, urmeaza sa-mi arunc hainele la intamplare si sa murdaresc niste vase! :))
    Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. multumim!cam tarziu,dar acus am intrat .

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulţumesc foarte frumos !

    Deşi noi de câte ori e meci , „şedinţă” sau pur şi simplu „probleme la serviciu” ştim cum să petrecem şi deşi acasă fiecare zi este a noastră mai putin momentele când suntem criticaţi/certaţi , apreciem nespus faptul că femeile ne-au recunoscut o zi a noastră .

    Sărut mâna !!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulţumesc foarte frumos !
    Saru mâna pentru urare!

    RăspundețiȘtergere