"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

18 iun. 2011

În ziua în care m-am iubit cu adevărat – poem scris de Charlie Chaplin


                                                     

"În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înțeles că în toate împrejurările, mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit.Și atunci, am putut să mă liniștesc.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Stimă de sine. În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniștea și suferința mea emoțională, nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Autenticitate.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viață diferită și am început să înțeleg că tot ceea ce mi se întâmplă, contribuie la dezvoltarea mea personală.
Astăzi, știu că aceasta se numeste … Maturitate.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greșeală să forțez o situație sau o persoană, cu singurul scop de a obține ceea ce doresc, știind foarte bine că nici acea persoană, nici eu însumi nu suntem pregătiți și că nu este momentul …
Astăzi, știu că aceasta se numește … Respect.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic … Persoane, situații, tot ceea ce îmi consumă energia. La început, rațiunea mea numea asta egoism.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Amor propriu.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber și am renunțat să mai fac planuri mari, am abandonat Mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place și în ritmul meu.
Astăzi, știu că aceasta se numește … Simplitate.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate şi mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înșelat.
Astăzi, am descoperit … Modestia.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul şi să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viață. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile.
Și aceasta se numeste … Plenitudine.
În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înteles că rațiunea mă poate înşela şi dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte prețios.
şi toate acestea înseamnă … Să ştii să trăiești cu adevărat.”weekend de vis tuturor!
SoriN Costin Comba , Lillee , AndreiraduM , CarmenTeo Negură , Alice Georgiana ,  Angi , Se-cret INCERTITUDINI , Lumi ROTu26dor , SoriN 2  Alina (pauza de ceai)  , Alessia , Irina Comba , Alicee ,  Cella , Minoki , Elena , Pandhora , EscuDan ,   Cristi Rârâitu' , Mara , Pinka  , Cârlionţi de gânduri Nicu , Fly2sky , Robert  , Zamfir de Turda, ,  Nima  ,Lunapatrata, Bianca Dobrescu ,Sophie, aA, abbilbal, Florinapacurar

11 comentarii:

 1. Frumoase versuri.....dar tot domeniul pc raman vs pt mn ;))

  RăspundețiȘtergere
 2. Cel mai mare actor de film mut. Ma intreb cat de mare ar fi ajuns daca ar fi prins filmele cu sonor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Superb IULISA!
  Mulțumesc..
  Un weekend excelent!
  Te îmbrățișez scumpo!

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu citisem acest poem. E minunat. O zi buna!

  RăspundețiȘtergere
 5. Uite ceva nou si interesant! Multumesc! Un weekend frumos iti doresc in continuare!

  RăspundețiȘtergere
 6. Frumoase randuri. Weekend placut si tie. :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Plin de intelepciune si maturitate.Aceste lucruri le poti afirma,dupa ce ai trecut,prin diverse situatii.O dumineca placuta.

  RăspundețiȘtergere
 8. Sărut mâna Carmen !
  foarte frumoase "cugetări" . nu ştiam că ar fi scris un poem , uimitor ! Înţelept om şi mare actor !

  Off : pentru Nicu ce înseamnă prescurtările acelea ? adică ??

  RăspundețiȘtergere
 9. Nicu; acestea sunt doar niste cugetari , versurile au rima si nu te supara , dar in comentarii de regula nu se folosesc prescurtari ,pentru a se intelege ceea ce vrei sa spui si pentru a fi inteles de cititori foloseste cuvintele intregi

  RăspundețiȘtergere
 10. SoriN; nicu cred ca a vrut sa spuna;dar tot domeniul pc raman versuri(vs) pentru(pt) mine (mn) iar asta ;))e poate un emoticon

  RăspundețiȘtergere
 11. Undev, găsisem definiţia fericirii: armonia între ce vrei şi ce poţi. Mă străduiesc să vreau cât pot şi îmi asigur ceva fericire.

  RăspundețiȘtergere