"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

5 mar. 2011

Plantele alimentare modificate genetic cresc pe mii de hectare

În ciuda campaniilor de interzicere a cultivării legumelor, fructelor şi cerealelor modificate genetic, suprafaţa cultivată cu asemenea plante a crescut cu 10% pe plan mondial, în decursul anului trecut

 Dacă în statele U.E. culturile modificate genetic bat pasul pe loc, în ţări precum Brazilia sau China consumul şi cultivarea legumelor şi cerealelor modificate se află "pe val", după cum susţin cifrele din rapoartele emise de către International Service for Acquisition of Agri-biotech Applications (ISAAA).

Acelaşi organism internaţional a anunţat că, la nivel mondial, aproximativ 15 milioane de fermieri sunt deja adepţii cultivării acestor controversate plante.

Modificările genetice s-au axat pe două direcţii: creşterea rezistenţei la boli şi îmbunătăţirea toleranţei la erbicide.

Începând din 1996, când au fost introduse în cultură, şi până în 2010, suma suprafeţelor pe care au fost cultivate plante OMG a depăşit un miliard de hectare la nivel planetar, adică mai mare decât suprafaţa Chinei sau a Statelor Unite.
Jumătate din recolta de plante modificate genetic se obţine în SUA, dar şi în ţările Asiei şi ale Americii Latine culturile OMG se extind permanent.

Sursă: BBC News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu