"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

23 ian. 2011

Lucruri mai putin cunoscute despre caini si pisici

Cat de multe stim despre animalele noastre de companie? Poate ca stim ce fel de mancare prefera, unde adora sa doarma si cand vor sa fie mangaiate, dar multe alte lucruri despre pisici si caini sunt inca un mister pentru stapanii lor.

- Mai jos am pregatit o lista despre animale, plina de surprize.


1.Pisicile sunt capabile sa emita circa 100 de sunete diferite, pe cand cainii pot doar zece
2.Toti dalmatienii sunt nascuti albi. Petele incep sa apara abia in primele saptamani de viata.
3.Vanatoarea nu este instinctiv pentru pisica. Daca un pisoi nu invata sa vaneze de la mama sa, este foarte probabil sa nu o faca niciodata.
4.Simtul olfactiv al cainelui poate sa fie si de 100,000 de ori mai puternic decat al omului. In timp ce oamenii au circa cinci milioane de receptori olfactivi in nas, un ogar are circa 300 de milioane.
5.Pisicile domestice dorm in medie 16 ore pe zi. In salbaticie, pisicile mari care consuma multa energie la vanatoare, dorm chiar mai mult.
6.Singurele glande sudoripare ale cainilor se afla intre pernutele de la picioare. Acestia elimina caldura corpului prin vibratii, o metoda mult mai eficienta decat evaporarea prin piele.
7.Pisicile sunt ori dreptace, ori stangace. Studiile au aratat ca pisicile sunt de cele mai multe ori dreptace, in timp ce motanii sunt stangaci. Ca si oamenii, unele pisici sunt ambidextre.
8.Rasa de pisici Calico este in mare parte formata din pisici de gen feminin.
9.Cainii vad si culori, chiar daca nu la fel de bine ca oamenii.
10.Toate pisicile se nasc cu ochii albastrii. Culoarea incepe sa se schimbe la doua saptamani dupa ce deschid ochii.
11.Nasul umed al cainelui il ajuta sa miroasa mai bine. Mucusul atrage si “captureaza” mai multe particule mirositoare din aer.
12.Majoritatea pisicilor albe cu ochi albastri se nasc surde. Circa 65 de procente, spune Cornell College of Veterinary Medicine.
13Singura rasa de caini care nu latra este Basenji. Totusi, acest caine scoate alte sunete, precum maraituri, schelalait, etc.
14Pisicile nu miorlaie la alte pisici. Acest sunet este special folosit pentru interactiunea cu oamenii.
15.Cand o pisica merge, piciorul stang din fata se misca in tandem cu piciorul stang din spate, iar picioarele din dreapta au aceeasi legatura. Singurele animale care mai merg asa sunt girafele si camilele.
16Cainii domestici se pot imperechea cu lupii. Cele doua animale sunt inca inrudite destul de bine, incat se pot imperechea.
17.18 muschi lucreaza la miscarile urechii unui caine. 
19.Botul cainilor si pisicilor este unic, precum sunt amprentele pentru om.




                                                                               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu