"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

6 oct. 2015

Miercurea fără cuvinte

Este uimitor ce poate face o păpușă veche de 240 de ani! 


     Anumite mecanisme pe care oamenii pricepuţi ai secolului XVIII le construiau cu multă migală puteau căpăta la exterior o formă cât se poate de umană. Un exemplu elocvent este şi această păpuşă
       Are o vechime de peste 200 de ani și poartă numele de " Scriitorul" și este făcută de ceasornicarul elveţian Pierre Jaquet Droz în anul 1772. Nu este de mirare că mecanismul ei chiar funcționează cu precizia unui ceas elvețian! Păpușa scrie, clipește exact ca un om, iar detaliile minuțioase chiar o fac să pară reală. A fost creată din aproximativ 6.000 de părți componente, iar păpușa poate să înmoaie chiar și penița pe care o are în mână în cerneală. 


Recomandare Nu este un concurs, este doar blogging interactiv! Dacă doreşti să participi , CARMEN îţi dă mai multe detalii!.

10 comentarii:

  1. Bună dimineaţa !
    Astăzi am găsit în burgul meu „Straiele toamnei”. Te invit să le vezi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce talentat ceasornicarul! Exceptionala realizare!
    Multumim de prezentare!
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
  3. Strămoașa roboților! Ce fericiți or fi fost copiii care s-au bucurat de ea...

    Happy WW, Iulisa! ☺

    RăspundețiȘtergere
  4. uluitor!!
    o minte indrazneata si creativa, uluitor!

    happy ww, draga Iulisa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Remarcabila pentru data la care a fost facuta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunat! Mi-aduce aminte de mecanismele secrete cu care erau dotate birourile din alte epoci pentru a fi ascunse lucrurile.

    RăspundețiȘtergere