"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

12 ian. 2012

SALVATI SERVICIUL DE URGENTA SMURD


Un like pentru salvarea smurdului romanesc
raed arafat a facut-o si nu era roman , voi ne ajutati...?

 http://www.petitieonline.com/salvati_serviciul_de_urgenta_smurd

 În ultima perioadă pe internet circulă o petiţie iniţiată de doctorul Florin Buicu, fost şef al Direcţiei de Sănătate Publică, şi care se opune desfinţării serviciului public de urgenţă - SMURD.

„Acordarea primului ajutor de bază, fără echipamente specifice, se efectuează de către orice persoană instruită în acest sens sau de către persoane fără instruire prealabilă, acţionând la indicaţiile personalului specializat din cadrul dispeceratelor medicale de urgentă sau al serviciilor de urgentă prespitalicească de tip SMURD şi serviciului de ambulantă, având ca scop prevenirea complicaţiilor şi salvarea vieţii până la sosirea unui echipaj de intervenţie”, se arată în proiectul de lege.

Deşi nu este menţionată explicit desfiinţarea SMURD, românii se tem că acest lucru ar fi posibil după intrarea în vigoare a legii. Din acest motiv, au fost create petiţii în mediul on-line prin care populaţia cere să nu se desfiinţeze SMURD. În câteva zile s-au adunat aproape 10.000 de semnături.

 
Împreună putem face mai multRomanii şi-au dat seama că doar împreună pot face mai mult şi şi-au unit forţele pentru această cauză. Motivele sunt siguranţa şi rapiditatea intervenţiei, lucruri atât de necesare când este vorba despre urgenţe medicale. "Ca să mai avem un mic sentiment de siguranţă în lumea asta nebună, încredere că ajungem la timp şi în stare stabilă unde trebuie", susţine Eva Marianne Obada. Facebookiştii conştientizează că desfiinţarea serviciului de urgenţă SMURD ar fi o pierdere evidentă din multe puncte de vedere, iar pentru unii aproape vitală. "Dacă se întâmplă aşa ceva mai mulţi oameni vor rămâne fără nicio şansă", spune Ionescu Maria.

 
Singurul lucru bun...În opinia utilizatorilor Facebook, SMURD este poate singurul serviciu medical care funcţionează aşa cum trebuie. "Serviciul SMURD este singurul care funcţionează normal din întregul sistem de sănătate românesc cât priveşte oferirea de servicii de sănătate în masă. De ce să se desfiinţeze ceva care funcţionează bine, în loc să fie luat drept exemplu în construirea/refacerea celorlalte componente ale sistemului de sănătate, în baza principiului lucrului bine făcut ?", se întreabă Adina Aniculăese

Denisa Fărcaş

6 comentarii:

  1. Felicitari pt postare.daca luam cu toti initiativa,pe blog,pe facebook,in viata reala,poate schimbam ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna fatacareaduceploaia!
      MULTUMESC!O zi frumoasa si pt tine! !

      Ștergere
  2. Subscriu deşi mă gândesc că precum la noi se poartă este doar o mască a unor alte schimbări , taxe , ministere , talmeş-balmeş . Totul este de faţadă . Este ilogic să privatizezi un serviciu de urgenţă ce tebuieşte neparat centralizat şi mai ales non-profit . Vom vedea , dar rămân convins că e doar fum în ochi privitorului (a se citi plâtitor de taxe) . Parerea mea !

    RăspundețiȘtergere
  3. perfect indreptatita intrebarea-retorica a Adinei Aniculaese...
    am vazut ca este in crestere numarul celor care semneaza petitia si asta mi se pare a fi un mare plus...faptul ca nu am uitat sa strangem randurile cand este cazul...

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa-i aparam, chiar daca ne dorim sa nu avem nevoie de ei.

    RăspundețiȘtergere