"Sunt lucruri care nu vrem să se întâmple dar trebuie să le acceptăm, sunt lucruri pe care nu vrem să le știm dar tebuie să le învățăm, si oameni fără de care nu putem trăi dar trebuie să le dăm drumul." (Autor necunoscut)

29 iul. 2011

Faţa intunecată a fericirii


Orice om isi doreste să fie fericit. De fapt, fericirea este fundamentul vietii oricărei persoane de pe fata pământului. Dar, până si fericirea poate avea o latură intunecata

Oamenii se lupta pentru fericire, insă ajung să se simtă mult mai rău, mai tristi si deprimati, decat atunci când si-au propus acest scop si au inceput această luptă. "Atunci când esti motivat sau speri ca un lucru, o activitate să iti aducă fericirea, atunci trebuie să ne asteptăm ca dezamagirea sa fie mai amară", a declarat Gruber.



Potrivit unui studiu realizat de Iris Mauss de la Universitatea din Denver, persoanele care citesc un articol in care este elogiata valoarea fericirii,  se simt mai fericiti decat cei care au citit intr-un ziar despre evenimente neplăcute. Acestia explica rezultatele studiului astfel: persoanele care au ales să citească despre fericire au fost dezamagiti fiindcă la finalul lecturării acestia nu au atins sentimentul asteptat, astfel, acestia s-au confruntat cu sentimentul de esec care i-a determinat să se simtă cu mult mai rău, cu mult mai nesiguri pe propria viată.

Prea multă fericire... iarasi nu este bine. Cercetătorii au descoperit că oamenii care se simt extrem de fericiti, nu sunt suficiet de creativi si au tendinta să isi asume nenumărate riscuri. De asemenea, persoanele care prezintă tulburare bipolară, trăirea unui grad ridicat de emotii pozitive ii determină să isi asume anumite riscuri, cum ar fi: abuzul de substante, cheltuieli nechipzuite etc.

In momentul de fată, oamenii de stiintă consideră că sentimentul sănătos de fericire este oferit de relatiile sociale profunde si sincere. Potrivit acestora, banii, succesul, faima sau reputatia nu aduc fericirea!
                                                                                                                                       sursa;topexperti

4 comentarii:

  1. Banii nu aduc fericirea, dar o intretin. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. de cele mai multe ori,in asteptarea fericirii uitam sa luam in seama clipa la timpul prezent...si fara sa ne dam seama trecem pe langa multe momente fericite....

    RăspundețiȘtergere
  3. Fericirea... un cuvant pus pe un piedestal in timpurile noastre..

    RăspundețiȘtergere
  4. Pandhora are dreptate ! Să ne bucurăm de fiecare clipă, să nu aşteptăm cine ştie ce mare eveniment care, teoretic, ne-ar aduce fericirea...
    Iulisa, te invit la un interviu pe http://9abordare.blogspot.com/ !

    RăspundețiȘtergere